Maarten van Beek (ING) over talent vinden en binden


Als HR-professionals moeten we ervoor zorgen dat we een context creëren waarbij al onze medewerkers voorop kunnen blijven lopen.

Bekijk hier het gesprek met Maarten van Beek:

Nog meer inspiratie van Tech Touch Talent

We hebben nog meer sprekers op het Tech Touch Talent voor de camera gezet. Bekijk ook de video's met:
        • Corinne Vigreux: de medeoprichter van TomTom vertelt over de waarde van veerkracht;
        • Ralf Knegtmans: hij schreef onder meer het boek 'Agile talent';
        • Kees Klomp: deze 'bedrijfsboeddhist' vertelt over de menselijke maat in het bedrijfsleven

Wat is Agile?

Tegenwoordig kun je er niet meer omheen. Agile en agility vieren hoogtij en sluipen steeds meer organisaties binnen. Maar wat is het nu eigenlijk? Agile is een manier van organiseren die draait om flexibiliteit en wendbaarheid. Volgens velen nodig om bij te blijven in een steeds sneller veranderende wereld. Binnen de agile-aanpak werken veel disciplines nauw met elkaar samen én is men te allen tijde voorbereid op veranderende omstandigheden, zelfs laat in het ontwikkelproces van projecten.

Volgend jaar ook aanwezig zijn bij Tech Touch Talent?

Schrijf je in voor onze ManpowerGroup update om als eerste op de hoogte zijn van onze events.

Aanmelden nieuwsbrief

Maarten van Beek is directeur human resources bij ING Nederland. We spraken Maarten na afloop van zijn presentatie tijdens Tech Touch Talent, het HR-festival van ManpowerGroup Nederland en JINC. De organisatie van ING Nederland stapte in de zomer van 2015 over op het agile werken. Een werkmethode waardoor ING er nu in slaagt nieuwe diensten sneller te ontwikkelen, maar die volgens Maarten ook een positieve bijdrage heeft geleverd aan het versterken van het employer brand van de bank.

“Nothing beats talent, als je de beste mensen hebt, kun je ook de beste bank zijn”, zegt Maarten. En juist dankzij het agile werken heeft ING een reuzestap kunnen zetten op dat gebied. De medewerkerstevredenheid is gestegen én het aantrekken van nieuwe talenten is makkelijker geworden voor de bank. “De mensen die we willen hebben, zijn meer in ons geïnteresseerd omdat we anders durven zijn.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken