Stagiair aan het woord | Campus Recruitment

Stagiair aan het woord

Meet Saskia: onze topper van een stagiaire die ooit is begonnen in het Unilever team. Hier was ze verantwoordelijk voor het werven van stagiaires en nauw betrokken bij verschillende werkzaamheden met betrekking tot de tijdelijke werknemers. Na haar stage bleef ze hangen als werkstudent en inmiddels heeft ze de overstap gemaakt naar PostNL waar ze zich bezighoudt met verschillende HR-gerelateerde zaken.

Stage lopen bij ManpowerGroup, waarom zou je dat doen?

Vanaf het begin voelde ik me thuis in het team waarin ik terecht kwam. Het was een klein team waarin een fijne sfeer hing en veel ruimte was voor mijn ontwikkeling, het maken van fouten en het stellen van vragen. Ik voelde me erg gewaardeerd en volwaardig lid van het team als het aankwam op de werkzaamheden die ik mocht uitvoeren. Je merkte dat ze echt blij met me waren, wat me een gevoel van trots gaf.

Waar heb jij je zoal mee bezig gehouden tijdens je stage?

Eerst heb ik me voornamelijk beziggehouden met wat meer administratieve taken rondom de werving van de Unilever stagiairs. Na een aantal maanden gaf ik aan dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging, iets waar mijn begeleider voor openstond en in mee heeft gedacht. Ik ben toen overgestapt naar het team dat zich bezighield met alles rondom de tijdelijke werknemers van Unilever. Hier lagen meer ontwikkelingsmogelijkheden voor mij en we hebben toen samen gekeken naar wat ik nodig had en hoe we dat konden faciliteren.

Wat gebeurde er toen je stage voorbij was?

In overleg met mijn stagebegeleider heb ik gekeken of het mogelijk was voor mij om één dag in de week te blijven werken. Dit zijn uiteindelijk meerdere dagen geworden en ik kreeg daarin heel veel ruimte om te kijken wat voor mij paste. Dat is ook één van de redenen waarom ik wilde blijven werken bij ManpowerGroup: als je eenmaal je werk goed doet is er heel veel ruimte en flexibiliteit voor jou als persoon. Ik had zelfs ruimte om een tweede baan ernaast te hebben, iets wat ik erg prettig vond en waarin heel erg werd meegedacht.

Wat veranderde er in je werkzaamheden?

Ik kreeg veel meer verantwoordelijkheden. Toen een collega weg ging zaten we met minder mensen op het programma, wat ervoor zorgde dat ik ruimte kreeg om meer taken op me te nemen. Dit betekende weer een boost voor mijn groei en ontwikkeling. Waar Engels spreken eerst één van mijn grootste onzekerheden was, is het nu iets waar ik me totaal niet meer onzeker over voel. Met de juiste begeleiding en het vertrouwen heb ik heel veel stappen kunnen maken.

Waar sta je nu binnen ManpowerGroup?

Inmiddels heb ik de overstap gemaakt naar een nieuw team met nieuwe werkzaamheden: iets wat ik in het begin spannend vond, maar waar ik weer heel veel van leer. Ik focus me bij PostNL nu vooral op HR-gerelateerde zaken, een mooie aanvulling op wat ik heb gedaan als stagiair omdat het me meer kennis geeft over de business. Zo leer ik meer over andere systemen, maar ook over het opstellen van contracten en projecten voor de postsorteerders. Daarnaast heb ik ook mijn SEU (examen uitzendbranche) mogen doen – super waardevol voor de ontwikkeling van mijn kennis over uitzenden.

What’s next?

Voorlopig wil ik ManpowerGroup nog niet verlaten. Mijn doel? Over tien jaar de nieuwe Susanne Hamelink zijn, onze People & Culture directeur. Maar eerst ga ik mijn studie afmaken en zolang als ik kan daarnaast blijven werken bij ManpowerGroup. Na mijn studie hoop ik hier een mooie eerste stap te zetten in mijn carrière. Wellicht een combinatie van HR en Marketing, of het Management Traineeship: de mogelijkheden bij ManpowerGroup zijn eindeloos en ik kan niet wachten ze allemaal te ontdekken!

Ben jij ook op zoek naar een toffe stageplek? Of wil je gewoon eens het gesprek aan gaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn binnen ManpowerGroup? Neem dan contact op met Sacha (Corporate Recruiter) via e-mail [email protected] of telefoon 06-48437386.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken