Terugblik op Tech Touch Talent

Kees Klomp (bedrijfsboeddhist) over de menselijke maat in werk

Maar hoe blijf je interessant als bedrijf voor dat toekomstige talent? Kees Klomp, bedrijfsadviseur en boeddhist, legt tijdens het HR-festival uit dat daarvoor de menselijke maat moet terugkeren in het bedrijfsleven. ”Het gaat over meer dan alleen maar cijfertjes. Bedrijven moeten gebouwd worden op geluk en welzijn’.

In dit interview legt Kees Klomp zijn visie nog een keer uit:

Ralf Knegtmans (auteur) over de selectie van talent

Auteur Ralf Knegtmans schreef onder meer het boek ‘Agile talent’. De selectiecriteria van het talent van morgen zijn wezenlijk anders dan die van vandaag, is zijn overtuiging. ‘Drijfveren en persoonskenmerken worden cruciaal in de selectie van talent’. En ‘leren en aanpassen zijn nu belangrijker dan ooit tevoren’.

In deze video zie je een kernachtige samenvatting van zijn boodschap op Tech Touch Talent:

“Innovatie ontstaat wanneer je mensen die verschillend zijn en anders denken bij elkaar zet.”

Corinne Vigreux (TomTom) over de waarde van veerkracht

Corinne Vigreux is mede-oprichter van TomTom. We spraken ook haar na afloop nog even; over sociale mobiliteit en wat bedrijven moeten doen om talent binnen te halen. ‘Beter presteren dan de generatie voor jou.’ Dat is volgens Corinne Vigreux de definitie van sociale mobiliteit. Veerkracht is een essentiële vaardigheid daarvoor. En veerkracht kun je leren door opleiding, maar ook wanneer je opgroeit in uitdagende omstandigheden. Als bedrijven willen innoveren, is het dan ook van belang dat zij een ruime mix van mensen in hun organisatie verzamelen.

Bekijk hier het interview met Corinne Vigreux.

Volgend jaar ook aanwezig zijn bij Tech Touch Talent?

Schrijf je in voor onze ManpowerGroup update om als eerste op de hoogte zijn van onze events.

Aanmelden nieuwsbrief

De toekomstige leiders van TomTom

TomTom heeft behoefte aan leiders die in staat zijn optimaal in te spelen op de snel veranderende navigatiewereld. Right Management, een dochter van ManpowerGroup, hielp TomTom bij de totstandkoming van talentontwikkelingsprogramma’s voor de leiders van de toekomst.

Lees meer over deze case in het e-book De Skils Revolution 2.0.

Download e-book

Wat kun je als directeur of HR-beslisser doen om je voor te bereiden op de toekomst van werk? Dat thema stond 15 maart 2018 centraal tijdens Tech Touch Talent, het HR-festival van ManpowerGroup Nederland en JINCThings are moving fast‘,  zei Corrine Vigreux, een van de sprekers al. Maar hoe ga je daar als bedrijf mee om? En hoe selecteer je het talent van de toekomst? Met drie sprekers spraken we na afloop van het festival nog even door 

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken