Tips om de juiste voornaamwoorden op werk te gebruiken

Het definiëren van het geslacht met een voornaamwoord is een persoonlijke kwestie, die iedereen voor zichzelf mag invullen. De meest gebruikte voornaamwoorden, hij en zij, verwijzen specifiek naar het geslacht van een persoon. Voor queer-, gender non-conform-, non-binaire personen en transgenders zijn deze voornaamwoorden niet altijd passend. Het is daarom belangrijk hier voorzichtig mee om te gaan. Vandaar dat we top 3 tips hebben opgesteld om je hierbij te helpen!

1. Vraag het!

Weet je niet zeker wat het voornaamwoord is van je collega? Vraag het. Hiermee toon je interesse, respect en dat zal je collega waarderen! Ook kun je alvast de social media van je collega bekijken. Steeds vaker gebruiken mensen deze om hun voornaamwoorden aan te duiden achter hun naam.

2. Deel jouw voornaamwoorden

Door jouw voornaamwoord te delen, laat je zien dat je het belang ervan inziet en er aandacht aan wilt besteden. Dit kan je doen door het te benoemen, of door het op social media of in je e-mailhandtekening neer te zetten. Door dit te doen motiveer je anderen om hieraan mee te doen! Zo zorg je voor een meer inclusieve cultuur en zullen jouw LGBTQI+ collega’s zich meer welkom voelen.

3. Heb je per ongeluk een aanname gemaakt? Leer ervan!

Het kan natuurlijk gebeuren dat je uit gewoonte een verkeerde aanname hebt gemaakt. Fouten maken is menselijk. Biedt je excuses aan en leer van je fouten. Zo laat je zien dat je het belangrijk vindt en de intentie hebt om er in de toekomst beter mee om te gaan.

Diversiteit, gelijkheid en inclusie zijn voor ManpowerGroup belangrijke onderwerpen. Het creëren van een veilige werkomgeving is belangrijk. Bijvoorbeeld als het gaat over hoe je elkaar aanspreekt. Door je hiervan bewust te zijn, kun je je collega’s steunen en hen welkom laten voelen. Meer weten? Download dan de Words At Work Guide.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken