Manpower investeert echt in mensen, dat herkennen wij

Elke baan in de financiële advisering start met een Wft-diploma. Wft staat voor Wet op het financieel toezicht. Manpower faciliteert het Wft-diploma voor gemotiveerde kandidaten die nou net dát diploma van hun droombaan zijn verwijderd. Eenmaal geworven en ingeschreven, neemt partner Hoffelijk het opleidingsgedeelte van Manpower over.

Potentie en ontwikkeling

Hoffelijk draagt zorg voor het opleiden van kandidaten zodat zij voldoende kennis hebben over de wet- en regelgeving rondom financiële producten en diensten. Na afronding van de opleiding kunnen deze kandidaten uiteindelijk consumenten advies geven over deze financiële producten en diensten. Edwin Deijs, directeur relatiebeheer van Hoffelijk: “Ik zie vaak dat organisaties niet aan mensen kunnen komen, maar dat in vacatures wel een Wft-diploma wordt gevraagd. Jammer om die eis te stellen, want je verkleint op die manier je doelgroep onnodig. Onze slagingspercentages zijn heel hoog en wij leiden snel en efficiënt op. Je kunt dus veel makkelijker gemotiveerde mensen werven en hen een diploma laten halen. Manpower begrijpt dat. Wij snappen op onze beurt dat als een kandidaat snel kan starten, je ook snel met de opleiding wil beginnen. Als je bij ons bent aangemeld, kun je gelijk die dag beginnen met leren. En, we maken er geen gewoonte van, maar we hebben zelfs wel eens op zondag geëxamineerd omdat een kandidaat maandag aan zijn opdracht moest beginnen. Wij houden wel van die dynamiek.”

Digitale leeromgeving

De Wft-opleiding bestaat uit 9 Wft-modules of combinaties daarvan, van basis tot gespecialiseerde modules als hypothecair krediet en pensioen. Deijs: “In een digitale leeromgeving leiden we op en bereiden we kandidaten voor op de examens. Na het examen zorgen we dat de gediplomeerden op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het vakgebied.” Zodra de kandidaat is ingelogd in deze digitale omgeving, start een heel proces. Het niveau van de kandidaat wordt continu getoetst en wij peilen doorlopend of de geplande examendatum in gevaar komt. Die voortgang wordt vervolgens ook gemonitord. De flexmedewerker en de contactpersoon bij Manpower krijgen via realtime dashboards informatie over hoe de individuele kandidaat in de opleiding vordert.

Kennis onderhouden

Als het examen in zicht komt, kan de kandidaat zelf online zijn examenlocatie kiezen. Hoffelijk werkt met 55 examenlocaties door het land. Elke werkdag wordt er wel ergens in Nederland geëxamineerd. Afhankelijk van de benodigde snelheid en de afstand, boekt de kandidaat zelf waar en wanneer hij zijn examen doet. Maar na het examen is het nog niet klaar. Eenmaal het Wft-diploma behaald, moet de kandidaat zijn kennis onderhouden, anders verliest hij zijn adviesbevoegdheid. Elke 2 jaar (en vanaf 2019 elke 3 jaar) moet elke gediplomeerde een PE-examen doen om aan te tonen dat zijn kennis nog actueel is. De kandidaat krijgt vanuit de Manpower Academy een seintje als er weer een examen aan zit te komen en tips om zichzelf optimaal voor te bereiden.

Prettig en betrokken

Wanneer er veel examens tegelijk zijn, boekt Manpower regelmatig de examenbus van Hoffelijk. Deijs: “We hebben hier een prachtige bus voor ingericht. We rijden voor de deur van de Manpowerlocatie en kunnen een hele klas tegelijk examineren. Vooraf organiseert Manpower een moment met alle kandidaten en na het examen is er ruimte voor een feestelijke diploma-uitreiking. Die betrokkenheid, dat typeert beide organisaties: we richten ons op de mensen en hun mogelijkheden. Onze opleiding is met filmpjes, veel oefeningen en animaties speciaal ontwikkeld om leren leuk te maken. Dat gaat veel verder dan alleen een diploma. We willen de interesse in het vak blijven prikkelen. Net als Manpower, willen we echt in mensen investeren.”

Over de Manpower Academy

De Manpower Academy bestaat momenteel uit drie academies. Voor functies in de logistiek is er de Logistics Academy. Productiebedrijven worden bediend met de Industry Academy. En voor functies die een Wft-diploma verlangen of communicatieve vaardigheden vragen, is er de Customer Service Academy. Het aanbod aan opleidingen groeit en wordt continu aangepast aan de actuele behoefte van de opdrachtgever en de markt.


swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken