“Gekwalificeerde operators vinden is een uitdaging”

De krimpende arbeidsmarkt overleven

“Talenttekort op de arbeidsmarkt is een veelvoorkomend probleem,” reageert Antonija Berkers, Senior Operator Manager bij ManpowerGroup. Omdat Yellow Chips regelmatig nieuwe operators nodig heeft, helpt ManpowerGroup de kloof tussen vraag en aanbod te verkleinen door verder te kijken dan puur naar de functie-eisen. Zo kunnen er bijvoorbeeld kandidaten binnenlopen met een totaal andere werkachtergrond dan operator. Yellow Chips zorgt er op hun beurt intern weer voor dat deze werknemers de juiste opleiding krijgen. Op deze manier zorgt het bedrijf, in samenwerking met ManpowerGroup, ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek terechtkomen. Antonija: “Alleen zo overleven zij de krimpende arbeidsmarkt.”

Ook op zoek naar personeel?

Ben jij ook op zoek naar medewerkers? ManpowerGroup helpt je bij het vinden, selecteren en behouden van het juiste talent. Met ons netwerk, onze kennis en jarenlange ervaring zorgen we voor snelle en duurzame matches. Bekijk wat we voor jouw bedrijf kunnen doen.

Van 12 naar 120 medewerkers binnen slechts een paar jaar. Het gebeurde bij Yellow Chips, chipsproducent in Emmeloord. Jesse ’t Lam, oprichter van deze snelgroeiende organisatie, vindt het lastig om gekwalificeerd personeel te vinden. Toch lukt het Yellow Chips om in samenwerking met ManpowerGroup de juiste talenten te vinden en daarna intern op te leiden.

Yellow Chips zoekt bij voorkeur mensen met een achtergrond in de levensmiddelenindustrie. “In deze branche draait het om veiligheid en kwaliteit,” vertelt Jesse. “Als je bij ons werkt, moet je begrijpen dat daar wetten voor gelden. Het is lastig om deze operators te vinden.”

In de video legt Jesse uit tegen welke hr-problemen Yellow Chips aanloopt en hoe wij de organisatie daarbij helpen. Bekijk de video hier:

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken