Logistics Academy

Extra capaciteit met gecertificeerde logistieke medewerkers

Behoefte aan gecertificeerde heftruck-, reachtruck-, of elektronisch pallettruckchauffeurs? Manpower leidt in korte tijd kandidaten op tot ervaren logistieke medewerkers. De Logistics Academy bestaat uit twee autonome opleidingscentra waarin we de werksituatie nabootsen van het bedrijf waar de kandidaat aan de slag gaat. Dat maakt dat de werknemer snel is ingewerkt.

De trainingslocaties van de Logistics Academy bevinden zich in Eindhoven en Hillegom, middenin twee van de grootste logistieke hotspots van Nederland. Door de groei van het aantal distributiecentra, is binnen deze hotspots de vraag naar gecertificeerde medewerkers in de logistiek enorm gestegen. De Logistics Academy verkleint de kloof tussen vraag en aanbod. Werkgevers vinden op deze manier snel gekwalificeerde medewerkers die de werkwijze in het bedrijf bovendien al kennen. 

Over de opleidingen

Opleidingen aan de Logistics Academy duren één tot vier dagen, afhankelijk van de ervaring van de kandidaat. Er is zowel een praktijk- als een theoriegedeelte dat met behulp van een e-learning wordt aangeboden en getoetst. We integreren zoveel mogelijk praktijkinformatie. Zo informeren we over specifieke (veiligheids)voorschriften en laten de kandidaat trainen op basis van de processen en eventueel goederen zoals hij ze ook in de praktijk tegenkomt. Cursisten die de opleiding afronden, ontvangen een diploma met een geldigheidsduur van vijf jaar.

Meer weten over de Logistics Academy en de mogelijkheden voor jouw organisatie? Laat je gegevens achter via het formulier hiernaast. We nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.

Lees meer over dit onderwerp

Branchespecifieke opleidingen

Ervaren medewerkers vinden is steeds lastiger geworden in bepaalde sectoren. Manpower leidt mensen op met een andere werkachtergrond, schoolverlaters en ander talent. Zo voorzien we in de behoefte van bedrijven. De Manpower Talent Academy bestaat momenteel uit drie academies. Voor functies in de logistiek is er de Manpower Logistics Academy. Productiebedrijven bedienen we met de Manpower Operator Academy. En voor functies die een Wft-certificaat verlangen of vaardigheden met betrekking tot klantcontact, is er de Manpower Klantcontact Academy. Het aanbod aan opleidingen groeit en wordt continu aangepast aan de actuele behoefte van de markt en de klant.