Gemotiveerde flexmedewerkers dankzij de Industry Academy

“Manpower werft gemotiveerde kandidaten die wij als werkgever nooit hadden gevonden. Ze begonnen als schoolverlater, bakker of timmerman en werken dankzij de Industry Academy nu als gediplomeerd operator in de proceschemie.” Philip Urlings, hr-manager van Sekisui Alveo in Nederland: “Op onze productielocatie in Roermond werkt zo’n 450 man in de hoogwaardige proceschemie. Daar zit een schil van rond de 100 flexmedewerkers omheen. De helft daarvan komt via ons partnership met Manpower.”

Werven op karakter en motivatie

Omdat Sekisui Alveo een aantal jaar geleden niet aan voldoende gediplomeerde procesoperators kon komen, is een pilot met de Industry Academy gestart. Manpower werft en selecteert flexmedewerkers die qua karakter, instelling en vaardigheden bij Sekisui Alveo passen. Als kandidaten niet over het juiste diploma beschikken, kunnen ze wel aan het werk, maar gaan ze daarnaast naar de vakopleiding procesoperator aan de Industry Academy.

Preferred supplier

“Manpower was al een preferred supplier voor ons voordat we met de Industry Academy startten,” licht Urlings toe: “Omdat we zoveel moeite hadden om de juiste mensen te vinden, zijn we met Manpower het gesprek aangegaan. Manpower zag daar kansen, want zij weten een veel grotere en vooral een andere doelgroep aan te spreken dan wij. Schoolverlaters, mensen met een heel andere achtergrond of via het UWV. Manpower zocht naar geschikte kandidaten binnen een doelgroep die op eerste oog niet passend leek, maar had de mogelijkheid de juiste mensen te selecteren. Deze werden omgeschoold en begeleid, waardoor er toch een match ontstond.”

Opstapje naar loondienst

Het diploma dat de flexmedewerker via de Industry Academy behaalt, is identiek aan het vakdiploma dat bedrijven als Sekisui Alveo zelf vragen. Omdat de medewerkers goed gemotiveerd zijn, gaan ze bovendien snel door de opleiding. Een operator A- of B- opleiding vraagt om een flinke tijdsinvestering van de medewerker, gedurende een periode van ongeveer twee jaar. Maar met een dergelijk diploma op zak zijn de flexwerkers zo gewild, dat ze hierna doorgaans bij opdrachtgevers in loondienst komen.

Win-winsituatie

Inmiddels mag wel geconcludeerd worden dat de pilot een succesvol partnership is geworden. Erwin Schenk, opleidingsfunctionaris Sekisui Alveo: “Dankzij de kwalitatieve selectie van Manpower gaan alleen de echt gemotiveerde kandidaten van start. Als ze dan na 2,5 jaar klaar zijn met de opleiding, hebben ze het juiste diploma én specifieke ervaring bij ons. Dat zorgt ervoor dat ze in korte tijd vakbekwaam zijn. Dat is voor iedereen een win-winsituatie. Van de eerste lichting van de Operator Academy heeft 90% een contract bij ons gekregen.”

Over Sekisui Alveo

Sekisui Alveo AG gevestigd in Luzern (Zwitserland) behoort sinds 1973 tot de SEKISUI CHEMICAL Groep, een wereldwijd opererend chemisch bedrijf met ruim 23.000 werknemers, meer dan 150 dochtermaatschappijen en een hoofdvestiging in Osaka, Japan. Sekisui Alveo heeft productielocaties voor schuimstoffen in Duitsland en in Nederland. Manpower levert flexmedewerkers voor de Nederlandse productielocatie van Alveo in Roermond.

Over de Manpower Operator Academy

De Industry Academy biedt BBL-trajecten op niveau A, B en C aan. Daarnaast zijn er diverse specialistische opleidingen voor operators in de industrie, chemie en levensmiddelenbranche. De begeleiding van BBL-trajecten vergt de nodige tijd van een werkgever, omdat de cursist het grootste gedeelte (60-80%) van zijn of haar opleiding op de werkvloer volgt en daarin begeleid moet worden. Manpower ontlast hierin door het regelen van de subsidieaanvraag en te ondersteunen bij de begeleiding.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken