Alliance for YOUth: samen tegen jeugdwerkloosheid

De alliantie is in 2014 opgericht door Nestlé en in Nederland maakt ManpowerGroup samen met Ardagh, Cargill, DS Smith, IBM, JINC, Linkedin, L’Oréal Nederland, Nestlé Nederland, Port of Amsterdam en Randstad deel uit van de Alliance for YOUth.

Meer weten over onze mvo-aanpak?

Lees hier meer informatie.

De Alliance for YOUth is een samenwerking van toonaangevende organisaties in Europa, die zien dat jeugdwerkloosheid een groot sociaal en economisch probleem is.

Samen met de deelnemende organisaties hebben we afgesproken om verschillende initiatieven te ontwikkelen om jongeren de komende drie jaar een nieuwe, zinvolle werkervaring te bieden. Dit door onder andere meer dan 1.510 banen en 1.280 stageplaatsen in Nederland te creëren.

Ook hebben de deelnemende organisaties afgesproken om samen de komende 3 jaar 10.760 evenementen te organiseren, zoals sollicitatietrainingen en carrièrecoaching. Daarvan zijn er 670 specifiek gericht op jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor al deze projecten zetten we samen ruim 245 eigen medewerkers in als vrijwilligers. Zo bereiden we jonge mensen voor om de professionele wereld te betreden en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Bekijk de video voor een impressie van de sollicitatietrainingen:

 

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken