Wat is de visie van de millennial op werk?

Recent onderzoek onder millennials over hun visie op werk zorgt voor interessante inzichten.

In 2020 bestaat meer dan een derde van de wereldwijde beroepsbevolking uit millennials. Dat betekent dat deze generatie voor jou als werkgever steeds belangrijker wordt. Maar wie zijn nu die millennials en wat is hun visie op werk? Wat zoeken ze bijvoorbeeld in een baan en welke ontwikkelmogelijkheden vinden ze belangrijk? Voor een antwoord op deze vragen deden we onderzoek onder 1.119 millennials.

Download e-book

Uit de meest recente resultaten van ons onderzoek naar millennials blijkt dat 4 op de 10 verwachten op hun 70ste nog aan het werk te zijn. Het zijn voornamelijk de mannen die deze verwachting hebben. Alleen in het zuiden van het land zijn de vrouwen iets pessimistischer dan de mannen over de duur van hun carrière.

De meerderheid van millennials zegt zeer tevreden te zijn met hun huidige baan. Wel is te zien dat mannen het iets meer het naar hun zin hebben. De millennials met een praktijkopleiding zijn het meest tevreden met hun huidige functie. Er wordt niet meer gedacht aan een baan voor het leven. De millennial verwacht verschillende loopbaanpaden te volgen. Met name de hogeropgeleiden zijn bereid tijd en geld te steken in hun eigen ontwikkeling, om zo stappen te kunnen blijven maken in hun carrière.

Collega’s zijn een belangrijke factor

Salaris en fijne collega’s staan bovenaan als het gaat om de belangrijkste voorwaarden bij de keuze voor een baan. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Wel letten de vrouwen bij de baankeuze er ook op of het een mooie/inspirerende werkomgeving is. Mannen slaan eerder aan op het mogelijke toekomstperspectief.

Collega’s zijn van groot belang om bij een werkgever te blijven. Wil je millennials behouden? Dan zijn een goed salaris, fijne collega’s en een goed toekomstperspectief het belangrijkst voor deze generatie. Vooral de mannelijke millennials hechten de meeste waarde aan salaris, terwijl de vrouwelijke millennials fijne collega’s belangrijker vinden.

Benieuwd naar alle resultaten?

Bekijk de infographic voor meer informatie over de kijk van millennials op werk en wat zij de belangrijkste factoren vinden bij de keuze voor een baan.

Meer weten over de oplossingen voor het tekort aan talent?

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken