Nederlandse werkgevers licht positief over werkgelegenheid

Eerste negatieve werkgelegenheidsverwachting financiële dienstverlening sinds 2014 (-3%)

Ten opzichte van vorig kwartaal is de werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers hetzelfde gebleven. Dit blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS Q2 2019) uitgevoerd onder 59.000 werkgevers, waarvan 750 uit Nederland. Het werkgelegenheidscijfer komt uit op +4% en illustreert het positieve voornemen van werkgevers om medewerkers aan te nemen. Desondanks verwachten werkgevers in drie van de negen arbeidssectoren minder medewerkers aan te nemen. Voor de financiële sector is dit zelfs de eerste negatieve werkgelegenheidsverwachting in vijf jaar.

“Hoewel de werkgelegenheidsverwachting ten opzichte van vorig kwartaal gelijk is gebleven, is deze op jaarbasis met maar liefst vijf procent gedaald”, zegt Jeroen Zwinkels, Algemeen Directeur ManpowerGroup Nederland. “Vergeleken met het afgelopen jaar is het voor Nederlandse werkgevers nog lastiger om de juiste kandidaten te vinden voor hun openstaande vacatures.”

Meer weten over de Nederlandse verwachtingen?

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken