Arbeidsmarkt barometer (MEOS)

Al meer dan 50 jaar is de ManpowerGroup barometer, onder de naam “ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS)”, een internationaal erkende indicator voor toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

In dit onderzoek stellen we wereldwijd werkgevers slechts één vraag: “Hoe denkt u dat de totale werkgelegenheid op uw locatie gedurende de drie maanden zal veranderen ten opzichte van dit kwartaal?” De verkregen resultaten worden uitgesplitst naar landen, sectoren en regio’s en trekken wereldwijd de aandacht van economen, arbeidsmarktexperts en financiële analisten.

Nederlandse werkgevers verwachten weer meer personeel aan te nemen

De werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers is in het tweede kwartaal van 2020 licht gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020. Het werkgelegenheidscijfer komt dit kwartaal uit op +12%. Dit cijfer illustreert het positieve voornemen van werkgevers om medewerkers aan te nemen. Dit kwartaal is de analyse en weging van data aangepast en geactualiseerd.

Opvallende stijging zichtbaar bij werkgevers in de groot- en detailhandel

Er is een opvallende stijging zichtbaar bij zowel hotels & restaurants als in de groothandel & detailhandel. De bouwsector blijft het meest optimistisch van alle sectoren. De sector financiële-& zakelijke dienstverlening is de enige sector waar een daling zichtbaar is ten opzichte van vorig kwartaal.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken