Arbeidsmarkt barometer (MEOS)

Al meer dan 50 jaar is de ManpowerGroup barometer, onder de naam “ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS)”, een internationaal erkende indicator voor toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

In dit onderzoek stellen we wereldwijd werkgevers slechts één vraag: “Hoe denkt u dat de totale werkgelegenheid op uw locatie gedurende de drie maanden zal veranderen ten opzichte van dit kwartaal?” De verkregen resultaten worden uitgesplitst naar landen, sectoren en regio’s en trekken wereldwijd de aandacht van economen, arbeidsmarktexperts en financiële analisten.

Werkgelegenheidsverwachting daalt in Q1 2019

De werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers daalt voor het eerste kwartaal van 2019, maar blijft wel positief. Het werkgelegenheidscijfer komt dit kwartaal uit op +4% en illustreert het positieve voornemen van werkgevers om medewerkers aan te nemen. Wel gaan de werkgevers in de productie van een positieve verwachting van +8% in kwartaal 4 van 2018, naar een negatieve verwachting van -6% in kwartaal 1 van 2019.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken