Arbeidsmarkt barometer (MEOS)

Al meer dan 50 jaar is de ManpowerGroup barometer, onder de naam “ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS)”, een internationaal erkende indicator voor toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

In dit onderzoek stellen we wereldwijd werkgevers slechts één vraag: “Hoe denkt u dat de totale werkgelegenheid op uw locatie gedurende de drie maanden zal veranderen ten opzichte van dit kwartaal?” De verkregen resultaten worden uitgesplitst naar landen, sectoren en regio’s en trekken wereldwijd de aandacht van economen, arbeidsmarktexperts en financiële analisten.

Licht optimisme onder Nederlandse werkgevers over werkgelegenheid houdt aan

De werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers is in het derde kwartaal van 2019 gelijk aan het tweede kwartaal. Het werkgelegenheidscijfer komt wederom uit op +5% en illustreert een licht optimisme onder de Nederlandse werkgevers om medewerkers aan te nemen. Na negatieve verwachtingen in kwartaal twee van 2019, is de werkgelegenheidsverwachting onder werkgevers in de financiële sector voor het aankomende kwartaal met 8% gestegen. Met een groei van 10% noteert de transportsector de grootste stijging in optimisme ten opzichte van vorig kwartaal.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken