Millennials mijn carrière maak ik zelf

In 2020 bestaat meer dan een derde van de wereldwijde beroepsbevolking uit millennials. Uit onderzoek van ManpowerGroup blijkt dat deze groep zelf een carrièrepad kiest, zij bepalen hun eigen koers en geven de voorkeur aan het ontwikkelen van vaardigheden die bijdragen aan werkzekerheid.

Download e-book

ManpowerGroup heeft kwantitatief onderzoek verricht in 25 landen, waarbij we 19.000 millennials hebben ondervraagd. We achterhaalden waarnaar millennials op zoek zijn in een baan, welke ontwikkelmogelijkheden ze belangrijk vinden en wat ervoor nodig is om langer bij een werkgever te blijven.

Leidinggeven heeft voor millennials geen prioriteit

Slechts 22 procent van de millennials geeft aan dat een leiddinggevende rol prioriteit heeft. Dit omvat: leidinggeven (4%), de top van een organisatie bereiken (6%) en een eigen bedrijf hebben (12%). Ze willen zich meer focussen op het ontwikkelen van individuele vaardigheden (67%) om zo in hun werk te blijven groeien. Dit gaat bijvoorbeeld om het beheersen van verschillende IT-systemen of het ontwikkelen van de presentatievaardigheden.

Tevreden, maar ik kan het beter

Driekwart van de millennials is tevreden over de manier waarop aan hen leiding wordt gegeven. Echter, zij vinden wel dat ze het zelf beter kunnen en beter kunnen luisteren, stimuleren en feedback geven.

Praktisch advies voor werkgevers

Wat doe jij als werkgever om millennials aan te  aantrekken, binden en ontwikkelen? Bekijk hier de infographic.

In ons e-book over de carrières van millennials krijg je nog meer inzicht in de wereld van werk volgens de millennial en geven we praktische adviezen voor het aantrekken, behouden en ontwikkelen van deze kansrijke generatie.

Meer weten over oplossingen voor het tekort aan talent?

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken