Hoe haal je het beste uit (nieuwe) werknemers?

Werknemers langdurig aan je binden vormt een uitdaging voor bedrijven. Tegenwoordig volstaat alleen een aantrekkelijk salaris niet meer: werknemers zoeken naar persoonlijke ontwikkeling en voldoening in hun werk. Hoe kun je als middelgroot bedrijf een goede werkgever zijn voor medewerkers en hun talenten optimaal ontwikkelen?

Zo menselijk en persoonlijk mogelijk

De employee journey is de reis die werknemers én kandidaten maken bij jouw organisatie.  Het belang van de employee journey mag niet onderschat worden: het heeft als doel te zorgen voor bevlogen, tevreden, productieve en gelukkige medewerkers. Daar pluk je als werkgever de vruchten van, want je creëert de meest optimale omstandigheden voor jouw medewerkers om zich in te ontwikkelen.

Maar hoe weet je ze écht te raken en te overtuigen om bij jouw organisatie te komen werken? Zeer gewilde kandidaten worden soms meermaals per week benaderd door werving- en selectiebureaus. Denk dus goed na over hoe je als organisatie over wilt komen en maak arbeidsmarktcommunicatie zo menselijk en persoonlijk mogelijk.

Ontwikkelen en meebewegen met de organisatie

Hoe haal je het beste uit het talent dat je hebt binnengehaald? Zorg dat werknemers voordat ze bij je aan de slag gaan al bekend raken met de ziel van de organisatie: de missie, de visie en de kernwaarden. Daarmee realiseer je dat nieuwe werknemers soepel kunnen invoegen in de organisatie. Door een veilige feedbackcultuur te creëren zorg je er bovendien voor dat ze snel de verbinding leggen met collega’s en zich blijven ontwikkelen en meebewegen met de organisatie.

Werknemers kunnen veel waarde hechten aan een werkgever die leren stimuleert, bijvoorbeeld door het sponsoren van opleidingen die geen directe connectie met hun functie hebben. Bovendien waarderen veel medewerkers het wanneer ze meer vrijheid hebben om de eigen werkzaamheden in te vullen, ook al betekent het dat er meer eigen verantwoordelijkheden bij komen kijken. Ook cultuurversterkende evenementen zoals regelmatige borrels en gezamenlijke lunches zijn goede manieren om de drive en motivatie van medewerkers te verdiepen.

Meer praktische handvatten en nieuwe inzichten over de werknemersreis en talentontwikkeling vind je in het gratis e-book De beste hr-tips voor een zorgeloze employee journey. Het helpt je op weg bij het optimaal benutten van je werknemers en hun individuele talenten.

Download e-book
swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken