E-book – Mens en robot: samen sterk

Robots die werknemers vervangen: de discussie hierover loopt al jaren. Wereldwijd onderzoek laat een tegenovergesteld beeld zien. Meer werkgevers dan ooit (87%) verwachten hun personeelsbestand op peil te houden of te laten groeien als gevolg van automatisering. En dat voor het derde achtereenvolgende jaar. Tegelijk doen organisaties meer aan bijscholing, zodat mensen nieuwe rollen kunnen vervullen en taken kunnen uitvoeren die complementair zijn aan die van machines.

We zitten volop in de skills revolution!

Als hr-expert kijken we naar vernieuwende manieren om het talenttekort tegen te gaan. Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Hoge verwachtingen van automatisering

ManpowerGroup deed wereldwijd onderzoek onder 19.000 werkgevers in 44 landen. We onderzochten de bereidheid om het personeelsbestand op peil te houden of te laten groeien als gevolg van automatisering. Benieuwd naar de uitkomsten? Download het e-book.

Total Workforce

Creëer de juiste personeelsstrategie voor jouw organisatie om talent te ontdekken, aantrekken, ontwikkelen en bijscholen. De Total Workforce Index (TWI) is een hulpmiddel om big data te combineren met kennis van de lokale markt. De TWI gaat in op beschikbaarheid van vaardigheden, kostenefficiëntie en arbeidsproductiviteit (tijdelijk en vast personeel). Bekijk de uitkomsten van Nederland, andere Europese landen en wereldwijd.

Hoe voorbereid ben jij op de digitale transformatie?

Eigenlijk zitten we al middenin de digitale transformatie. Hoe leid je deze succesvol? Doe de test en meet de digitale volwassenheid van jouw organisatie.

Lees meer uit de skills revolution serie!

Door continu onderzoek te doen, kunnen we onze onderzoeksresultaten steeds meer verrijken. Dit e-book maakt deel uit van een reeks publicaties rondom het thema digitalisering en het ontstaan van nieuwe banen en vaardigheden.

Bekijk meer uit de skills revolution serie

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken