Benut individueel talent

Benut individueel talent

Na een aantal magere jaren krabbelt de economie weer op. Dit is de tijd voor groei, maar hoe? Een ding is zeker: op de huidige arbeidsmarkt onderscheiden werkgevers zich door individueel talent van werknemers in te zetten. Nu en in de toekomst is juist dit talent, de drijvende kracht achter economische groei. Daarom noemen we deze periode de Human Age.

Hoe we werken en hoe we naar werk kijken, is sinds de industriële revolutie ingrijpend veranderd. Technologische innovaties en robotisering ontwikkelen iedere dag en beïnvloeden banen zoals wij die kennen. Wat er precies verandert, kan niemand voorspellen. Vast staat wel dat menselijk kapitaal en talent de hoofdrol hebben.

De nieuwe werkelijkheid in de wereld van werk vraagt om een nieuwe aanpak van werkgevers als het gaat om werving en selectie en het boeien en binden van de juiste mensen. Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke partij bent voor talent? Dat talent je weet te vinden als potentiële werkgever? En hoe vind, benut en ontwikkel je het talent dat al aanwezig is binnen de organisatie?

Op LinkedIn gaat de CEO van ManpowerGroup, Jonas Prising, onder andere op deze vragen in:

https://www.linkedin.com/pulse/state-hr-navigating-uncharted-waters-jonas-prising

Talent Shortage Survey 2015

ManpowerGroup onderzoekt al tien jaar de aanwezigheid van talent in organisaties en de impact daarvan op ons werkveld. Jaarlijks ondervragen we ruim 41.000 HR-managers in 42 landen. In 2015 gaf 38% van de werkgevers aan moeite te hebben met het invullen van functies. Dat is 2% meer dan een jaar eerder. Je vindt de resultaten van het volledige onderzoek hier: http://bit.ly/talentshortage2015

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken