Versneld leren en werken in de procesindustrie

De procesindustrie heeft zware jaren gehad. Maar het tij keert; de branche versterkt en groeit. Om die groei het hoofd te kunnen bieden, zijn mensen nodig. En daar is Manpower goed in!

Opleidingsfonds OVP en het Kenniscentrum PMLF ontwikkelden op verzoek van een aantal bedrijven uit de procesindustrie het Sectorplan Procesindustrie. Het plan bevat acht maatregelen om de werkgelegenheid in de procesindustrie te boosten. De tweede maatregel uit het plan is een versneld opleidingstraject voor werkzoekenden: that’s where we come in.

MEER WAARDE VOOR BEDRIJVEN

TRIGOS Support en Manpower zetten in Zuid-Limburg de Leer-Werkfabriek op. Dit is een pilot waarbij werkzoekenden tot 35 jaar versneld worden opgeleid tot operator, met een baangarantie voor een jaar in de procesindustrie. Een succes voor de bedrijven en voor werknemers, zoals Sander Pieters: ‘De baangarantie geeft je na je opleiding meteen een jaar werkervaring mee. Dan ben je een stuk meer waard voor bedrijven.’

Het verhaal van Sander is een van de vele succesverhalen die al zijn voortgevloeid uit het sectorplan. Manpower verbindt organisaties en werkzoekenden. En daar zijn we trots op. Kansen creëren op het gebied van werk is een groot onderdeel van ons MVO-beleid.

Ook de media hebben het project in het vizier: VAPRO Magazine, het tijdschrift voor operators en technici, schreef een mooi artikel over het sectorplan. Sander Pieters komt hierin ook aan het woord.

Meer informatie over dit project vindt u op de website van de Leer-Werkfabriek.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken