Second machine age of human age?

Technologische vernieuwing vliegt ons om de oren. IBM ontwikkelde Watson, een supercomputer die gesproken vragen begrijpt. Zelfrijdende auto’s van Google leggen vele testkilometers af op Amerikaanse snelwegen en werken robots in de bediening van restaurants in Japan.

Nemen machines het over van de mens? Stevenen we af op het tweede machine tijdperk, the second Machine Age? Je denkt soms van wel, maar in deze snel vernieuwende wereld zien we één belangrijk detail over het hoofd: onszelf.

MENSELIJK VERMOGEN ONMISBAAR

Na een lange en wereldwijde crisis krabbelen we nu voorzichtig op. Velen accepteren dat de wereld blijvend is veranderd. En steeds vaker klinkt de roep om structuurveranderingen. In de maatschappij en binnen organisaties. Voor die veranderingen is vindingrijkheid en verbeeldingskracht nodig. Bovendien komen innovaties en nieuwe toepassingen niet tot stand zonder creativiteit, vernieuwingsdrang en innovatief vermogen. En dát zijn nou juist bij uitstek menselijke eigenschappen.

DE SLEUTEL TOT SUCCES

Technologie zorgt ervoor dat alles versnelt en is in principe voor iedereen beschikbaar. De concurrentieslag van organisaties wordt daardoor niet zozeer bepaald door het behalen van een technologische voorsprong, maar door het optimaal benutten van de mogelijkheden die technologie biedt. En daarvoor zijn mensen nodig. Dat maakt menselijk talent de ware motor van de economische groei en ontwikkeling.

EEN NIEUW TIJDPERK

Er is een nieuw tijdperk aangebroken.  Een tijdperk waarin het erom gaat dat je als organisatie in staat bent het juiste talent aan te trekken. Dat maakt talent de sleutel tot het succes van organisaties, in plaats van een schaarse hulpbron, zoals brandstoffen. In de nieuwe wereld van werken is het aantrekken, stimuleren en ontwikkelen van dit talent de grootste uitdaging voor organisaties.

Welkom in de nieuwe realiteit. Welkom in de Human Age!

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken