ManpowerGroup officieel partner van Workplace Pride

Diemen, 27 juni 2019 – Hr-specialist ManpowerGroup heeft zich aangesloten bij de Workplace Pride Foundation. Dit internationale samenwerkingsverband, gevestigd in Amsterdam, maakt zich sterk voor een betere integratie van de LGTBI-gemeenschap in het bedrijfsleven. Het partnerschap dat inmiddels dertien jaar bestaat, telt wereldwijd zeventig deelnemende organisaties.

“We zijn enorm blij om ManpowerGroup te mogen verwelkomen als onze nieuwste partner in de strijd voor meer inclusie van LGTBI-personen op de werkvloer”, zegt David Pollard van Workplace Pride Foundation. “Als een van de grootste hr-dienstverleners ter wereld kan ManpowerGroup grote impact maken in deze kwestie. We kijken ernaar uit om samen met hen – en de rest van onze partners– te zorgen voor duurzame progressie op het gebied van LGTBI-inclusie.”

Inclusiviteit

Met de toetreding tot het partnership geeft ManpowerGroup verdere invulling aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De HR-specialist draagt hiermee direct bij aan de doelen: Gendergelijkheid (ontwikkelingsdoel vijf) en Ongelijkheid Verminderen (ontwikkelingsdoel tien). “Als onderdeel van deze samenwerking willen we intern een Inclusive Community opzetten”, zegt Jeffrey van Meerkerk, Director Strategic Relations en Sustainability bij ManpowerGroup. Uit recent onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau is gebleken dat in Nederland ongeveer een kwart van de LGTBI-personen op werk niet durft uit te komen voor zijn of haar geaardheid. Van Meerkerk: “Ondanks dat iedereen in ons land al decennia voor zijn of haar geaardheid kan uitkomen, hoeft dit niet te zeggen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Een gebrek aan kennis lijdt al snel tot vooroordelen. Door mensen met verschillende achtergronden kennis te laten maken met alle soorten geaardheid, zorgen we voor meer onderling begrip en nemen we zoveel mogelijk vooroordelen weg. Op deze manier kan iedereen zichzelf zijn, ook op het werk.”

Top ranked

Op 28 maart 2019 werd ManpowerGroup door de Human Rights Campaign Foundation voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot Best Place to Work for LGBTQ Equality. Van Meerkerk: “Bij ManpowerGroup staat talent altijd op de eerste plaats. Wij geloven dat talent pas naar boven komt wanneer je de ruimte krijgt om jezelf te zijn. Dan zijn medewerkers productiever, innovatiever en leukere collega’s, wat uiteindelijk bijdraagt aan een succesvolle business: het beste wat je kunt worden, is jezelf. Dit willen we ook duidelijk maken aan ons zakelijke netwerk van opdrachtgevers en partners. Diversiteit en inclusiviteit staan in iedere boardroom hoog op de agenda, maar veel bedrijven vinden het lastig om hier concreet invulling aan te geven. Door van elkaar te leren en best practices uit te wisselen, werken we niet alleen naar een meer inclusieve – maar ook een succesvollere werkomgeving en samenwerking. Opdrachtgevers en partners mogen inmiddels van ons verwachten dat we een meer inclusieve oplossing bieden voor hun hr-vraagstukken.”

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken