ManpowerGroup Nederland als partner betrokken bij opening ‘De Werkvloer’

Samenwerkingsverband House of Skills voor duurzame inzetbaarheid in de Metropoolregio Amsterdam.

Diemen, 19 juni 2019 – Vanaf vandaag kunnen werkenden en werkzoekenden uit de Metropoolregio Amsterdam terecht op de eerste verdieping van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan de Oosterdokskade. Op ‘De Werkvloer’ geeft ManpowerGroup Nederland, als partner van het samenwerkingsverband House of Skills, loopbaanadvies. Ook begeleidt de HR-specialist geïnteresseerde werknemers naar trainingen en scholing voor een duurzame toekomst.

Uit recent onderzoek is gebleken dat veertig procent van de huidige banen over vijf tot tien jaar niet meer bestaat. Tegelijkertijd ontstaan er door digitalisering en automatisering nieuwe banen waarvoor andere vaardigheden worden gevraagd. “Denk hierbij niet alleen aan werkervaring en diploma’s, maar ook aan een breed pallet aan interpersoonlijke en sociale vaardigheden en skills”, zegt Kelly Kolsteeg, Projectmanager MVO bij ManpowerGroup Nederland. “Onze samenwerking met House of Skills sluit perfect aan op onze visie op talent, waarin we kijken naar wat mensen werkelijk kunnen, welke talenten en passies ze hebben en hoe deze verder kunnen worden ontwikkeld.” 

STAP

Na een succesvolle periode in Zuid-Limburg, is ManpowerGroup Nederland ook in de Metropoolregio Amsterdam gestart met het STAP-initiatief. Met dit mobiliteitsnetwerk wil de HR-expert de intersectorale mobiliteit bevorderen door mensen van werk-naar-werk te begeleiden. Dit kan zowel binnen de eigen organisatie door middel van bij- of omscholing als daarbuiten; van een krimp- naar een groeisector. Kolsteeg: “Wij voorzien in zowel het afnemen van assessments, scholing en matching van medewerkers. Iedere deelnemer doorloopt een ontwikkeltraject met een Career Coach en e-learnings, met de mogelijkheid opleidingen te volgen aan de Manpower Academy, Business Startup School Amsterdam (BSSA) of bij een van onze House of Skills opleidingspartners. Werkgevers maken via het mobiliteitsnetwerk kennis met een nieuwe groep talent, geselecteerd op basis van skills in plaats van werkervaring en diploma’s. Hiermee willen we zowel werknemers als organisaties écht toekomstbestendig maken.”

Groeisectoren

ManpowerGroup Nederland verwacht dit jaar met House of Skills tweehonderd mensen te begeleiden naar een duurzame toekomst. Een van de eerste trajecten van deze samenwerking wordt het omscholen van medewerkers tot zonnepaneelmonteurs. “Omscholing is nodig omdat de arbeidsmarkt volop in beweging is”, zegt Annelies Spork, programmadirecteur House of Skills. “Technologische ontwikkelingen en nieuwe maatschappelijke uitdagingen veranderen het werk voortdurend. Deze veranderingen vragen om een flexibele beroepsbevolking die zich blijft ontwikkelen en het belang daarvan inziet. Niet alleen in de vorm van het halen van diploma’s, maar ook in het aanleren en ontwikkelen van skills.”

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken