Startsein gegeven voor I-mPOWER op ZUID

Krachtig initiatief voor terugdringen werkloosheid in regio Rotterdam.

17 januari 2019 – Vier grote bedrijven – Signify (Philips Lighting), Randstad, Manpower, Nuon/Vattenfall – en de gemeente Rotterdam hebben vandaag het startsein gegeven voor het bijzondere werkgelegenheidsproject I-mPOWER op ZUID. Met dit initiatief willen zij gezamenlijk een bijdrage leveren aan het terugdringen van de werkloosheid in de regio Rotterdam, met een focus op Rotterdam-Zuid. Dit doen zij met de hulp van coaches die zelf werkloos zijn. Het project wordt daarnaast ondersteund door Woonbron, Woonstad, Parnassia en Erasmus MC.

Dertien werkzoekenden uit Rotterdam-Zuid zijn onlangs als peercoach gestart bij I-mPOWER.

Zij hebben de opdracht om binnen een jaar 100 werkzoekenden uit hun omgeving te begeleiden naar een baan of hen te stimuleren om een studie- of leerwerktraject op te pakken. De coaches maken hiervoor zelf een plan van aanpak en bepalen zelf de werkwijze. Hiervoor maken ze gebruik van hun persoonlijke ervaringen en eigen netwerk. Ze worden hierbij ondersteund door teamcoaches en krijgen zelf ook een opleiding aangeboden.

Elkaar inspireren

Het werkgelegenheidsprogramma I-mPOWER is gebaseerd op de zogenoemde ‘peer-educatie-methodiek’ ofwel het leren van gelijken. Via I-mPOWER op ZUID laten we werkzoekenden werkervaring opdoen in de hoop anderen te inspireren. Vanuit hun eigen kracht en met hun eigen verhaal”, aldus Arjan te Wierik, Areamanager Social Projects bij Nuon/Vattenfall en projectleider I-mPOWER op ZUID. “Met dit programma stimuleren we hun zelfredzaamheid, wat resulteert in persoonlijke groei en uiteindelijk in een beter toekomstperspectief.”

Dat deze methodiek succesvol is, bleek al uit vier eerdere edities van I-mPOWER in Amsterdam. Hier zijn inmiddels ruim 300 werkzoekenden door andere peercoaches succesvol begeleid naar werk en/of school. Ook het overgrote deel van de 33 coaches vond tijdens of aansluitend aan het project een passende vervolgbaan, veelal in de sectoren zorg, welzijn en re-integratie.

Aanpak werkloosheid

De eerste editie van I-mPOWER buiten Amsterdam past binnen het streven van de deelnemende bedrijven om, in samenwerking met andere geïnteresseerde partners, een relevante bijdrage te leveren aan de maatschappij en kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door wederom minimaal 100 werkzoekenden te begeleiden naar een duurzame toekomst, laten de deelnemende bedrijven zien betrokken te zijn bij de regio Rotterdam en leveren ze een concrete bijdrage aan de vermindering van de werkloosheid.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken