750 verhalen – ManpowerGroup plaatst 750ste vluchteling

In de afgelopen jaren heeft ManpowerGroup in Nederland 750 vluchtelingen naar werk begeleid. Hiermee draagt de HR-expert bij aan een duurzame toekomst voor hen die niet meer veilig zijn in hun eigen land. ManpowerGroup heeft als doel organisaties zoveel mogelijk bewust te maken van het onbenutte potentieel van alle mensen, waaronder vluchtelingen. Door de krappe arbeidsmarkt hebben veel bedrijven grote moeite om de juiste mensen te vinden voor hun openstaande vacatures, terwijl er in Nederland ontzettend veel getalenteerde vluchtelingen zijn die graag bijdragen aan de samenleving. 

Een van de 750 geplaatste vluchtelingen is John, 49 jaar oud en geboren in Syrië. Bij het uitbreken van de burgeroorlog in 2011 vluchtte hij naar Dubai, waar vijf jaar later vanwege zijn geaardheid – John is homoseksueel – zijn paspoort werd ingenomen. Ternauwernood wist hij uitlevering aan Syrië te voorkomen, waarna hij met zijn partner vluchtte naar Nederland.

Bij ManpowerGroup kwam John terecht in het bedrijfsrestaurant, waar hij naast zijn baan trainingen en opleidingen volgde. Dankzij de opgedane kennis en ervaring stuurt hij nu alle barista’s aan in het restaurant van de European Medicines Agency (EMA) in Amsterdam.

John is zeker nog niet uitgeleerd, graag volgt hij nóg meer trainingen. Dat hij werkt voor ManpowerGroup, ziet hij hierbij als een groot pluspunt: “Ze staan altijd voor me klaar en helpen mij echt verder”. Omkijken doet hij niet graag: “Ik zie mijn leven in Nederland als een unieke kans en die pak ik met beide handen aan. Ik heb jarenlang weinig gehad om positief over te zijn. Sinds ik in Nederland ben, kan ik weer vooruitkijken.”

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken