ManpowerGroup zet samen met Aon in op meten future skills in plaats van focus op cv

Future Skills

Diemen – ManpowerGroup, de uitzendorganisatie waar onder andere Manpower, Experis, Jefferson Wells en Talent Solutions onder vallen, is een samenwerking met Aon aangegaan om het aannameproces bij interne functies verder te optimaliseren. Aon is specialist op het gebied van het ontwikkelen en afnemen van assessments. Met dit partnership zet ManpowerGroup verder in op het aannemen en beoordelen op vaardigheden en potentiële ontwikkeling, future skills, in plaats van het cv.

Future skills

ManpowerGroup focust met het door Aon ontwikkelde assessment op de waarde die potentiële medewerkers nu en in de toekomst kunnen leveren, ook wel future skills genoemd. Competenties die daaronder vallen zijn kritisch denkvermogen, datagedreven redeneren, verantwoordelijkheidsgevoel, digital readiness en oplossingsgericht denken. Deze competenties in combinatie met het meten van de vier karaktereigenschappen learnability, gedrevenheid, aanpassingsvermogen en emotionele intelligentie, zijn goede voorspellers van hoe de werkprestaties van potentiële medewerkers in de toekomst zullen zijn.

Gebruikersgemak tijdens assessment voorop

Het assessment bestaat uit een adaptieve persoonlijkheidsvragenlijst en drie cognitieve tests. Bij het opstellen van het assessment en het bijbehorende rapport heeft Aon in opdracht van ManpowerGroup de focus gelegd op het gebruikersgemak en de toegevoegde waarde voor kandidaten. Zo ervaren kandidaten het invullen van het assessment als plezierig en leerzaam en krijgt iedere kandidaat na het invullen een future skills-rapport. Daarin zien zij wat hun talenten en ontwikkelmogelijkheden zijn. Zo helpt het rapport iedere kandidaat verder, ook degene die uiteindelijk niet worden aangenomen.

Susanne Hamelink, Directeur People & Culture bij ManpowerGroup Nederland: “Solliciteer je bij ManpowerGroup dan is het cv voortaan niet meer belangrijk. Een juiste match maken we liever op basis van persoonlijkheid en waartoe men vandaag en in de nabije toekomst in staat is. Juist die future skills maken je een boeiende kandidaat. Om dat goed meetbaar te maken, hebben wij de handen ineengeslagen met Aon. Dankzij hun expertise hebben we een efficiënt assessment met bijbehorend rapport, waarmee we zeker weten dat wij geholpen worden in ons aannameproces en kandidaten een rapport ontvangen dat hen verder helpt.”

Evi Hoetjes, Client Consultant bij Aon: “We zijn heel blij dat we samen met ManpowerGroup aan dit project mogen werken. ManpowerGroup is een organisatie met grote focus op de mens: zo vinden ze het heel belangrijk dat kandidaten een positieve ervaring hebben tijdens het maken van het assessment. Die visie delen wij volledig. Daarbij vindt Aon het net als ManpowerGroup belangrijk om in het aannamebeleid een focus te hebben op de toekomst. Alleen zo kun je werken aan talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. We zijn heel blij om ons daar samen met hen voor in te zetten.”

Meer weten? Lees dan deze pagina over het solliciteren bij ManpowerGroup.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken