Manpower Logistics Academy in Hillegom viert eenjarig bestaan

Tweehonderd deelnemers sinds de opening naar werk begeleid

Diemen, 14 juni 2019 – Het is vandaag precies een jaar geleden dat de Manpower Logistics Academy (MLA) in Hillegom haar deuren opende. In het opleidingscentrum volgen deelnemers opleidingen voor het besturen van rollend materiaal: heftruck, reachtruck en elektrische pallettruck. Sinds de opening hebben tweehonderd deelnemers hun opleiding aan de MLA succesvol afgerond.

Met de opening van de Manpower Logistics Academy in Hillegom speelde Manpower in op het toenemende tekort aan gecertificeerde medewerkers in de logistieke sector. “Opleiden heeft een steeds groter aandeel in de oplossing van de huidige schaarste op de arbeidsmarkt”, zegt Geesje Leijenaar, Manager Learning & Development bij Manpower. “In samenwerking met opdrachtgevers en opleidingspartner Formaz ontwikkelen en verzorgen wij daarom specialistische groeipaden, om kandidaten met behulp van scholing toekomstbestendiger te maken.”

Professionele ontwikkeling

Opleidingen bij de MLA duren gemiddeld drie dagen en bestaan uit zowel een praktijk- als een theoriegedeelte waarvan het merendeel van de theorie wordt aangeboden via e-learning. Uniek is de manier waarop de opleidingen op maat worden gemaakt. Zo is de trainingslocatie ingericht op basis van de werkelijke situatie bij de opdrachtgever, bij wie de deelnemer na afronding van de MLA aan de slag gaat. Deelnemers werken gedurende het opleidingstraject met het materiaal en de producten van de toekomstige werkgever. Leijenaar: “Daarnaast kunnen we goed inspelen op specifieke wensen, zo leiden we in Hillegom kandidaten op voor verschillende uitzendbureaus en bieden we incompany trainingen voor wie de MLA te ver weg is.”

Bij- en omscholen

Uit recent onderzoek van ManpowerGroup blijkt dat 45 procent van de Nederlandse werkgevers in de logistieke sector meer investeert in de bijscholing van medewerkers, ten opzichte van vorig jaar. Leijenaar: “De krappe arbeidsmarkt zorgt ervoor dat zowel werkgevers als werknemers op een andere manier naar arbeid moeten kijken. De focus komt hierdoor steeds meer te liggen op het bij- en/of omscholen van huidige medewerkers. Voor een groeiend aantal nieuwe opdrachtgevers verzorgen wij daarom ook alleen de opleidingen, zonder dat ze verder gebruikmaken van onze dienstverlening. Sinds de opening hebben we veel kandidaten mogen opleiden en volgend jaar hopen we er nog meer te mogen verwelkomen. Dit kan zowel in Hillegom als vanuit onze andere locatie in Eindhoven.”

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken