5 manieren om de betrokkenheid van uw werknemers te vergroten

employee-motivation

Betrokken werknemers zijn goed voor een bedrijf: ze zijn productiever en zorgen voor een grotere klanttevredenheid. Workawesome geeft 5 tips om de betrokkenheid van uw werknemers te vergroten.

1. ZORG ERVOOR DAT ALLE NEUZEN DEZELFDE KANT OP STAAN

Communiceert u helder over de missie en visie van uw bedrijf en kunnen uw medewerkers deze moeiteloos opnoemen? Als u deze vragen positief beantwoordt, dan heeft u de eerste slag al gewonnen. U kunt uw medewerkers motiveren en inspireren door hen te voeden met deze informatie. Excellente informatie zorgt voor excellente mensen.

2. COMMUNICEREN, COMMUNICEREN, COMMUNICEREN

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te communiceren. Uw medewerkers besteden een groot gedeelte van hun tijd op het werk en hun werk is een belangrijk onderdeel van hun leven. Zij investeren tijd in uw bedrijf, en u moet hetzelfde voor hen doen. Houd ze op de hoogte van hoe het gaat met het bedrijf en vertel ze hoe waardevol ze zijn voor het bedrijf.

3. U BENT HET VISITEKAARTJE VAN HET BEDRIJF

Zorg ervoor dat u als werkgever benaderbaar en authentiek bent. Als werknemers geloven dat de persoon die een trapje hoger op de ladder staat geen woord houdt, zullen ze aan het einde van de dag naar huis gaan met een vervelend gevoel. Als leidinggevenden een voorbeeld zijn en voorbeeldgedrag vertonen, zullen werknemers het fijn vinden om onderdeel te zijn van uw bedrijf en vertrouwen hebben in hun werkgever.

4. STIMULEER INNOVATIE

Hoe strakker het keurslijf waarbinnen medewerkers opereren, hoe groter de kans is dat zij zich gaan gedragen als robots. Geef werknemers de ruimte om initiatieven te ontplooien en zorg ervoor dat ze zich gewaardeerd voelen, hierdoor zullen ze meer in het bedrijf willen investeren.

5. BELOON UW WERKNEMERS

Waarom zou uw werknemer bij uw bedrijf blijven werken als hij elders het dubbele kan verdienen? Als u competitief bent, laat u zien dat u uw werknemers de moeite waard vindt en het zal ervoor zorgen dat uw werknemers loyaal aan u blijven.

Betrokken werknemers zijn hun gewicht in goud waard. Zij zorgen voor het succes van uw bedrijf. Investeer in hen en u zult er binnen de kortste keren van kunnen profiteren.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken