Mismatch van talent zorgt voor spanning op arbeidsmarkt

Voor lang niet elke vacature is een passende kandidaat. Die mismatch van talent wordt voor alle organisaties steeds zichtbaarder. Om het groeiende probleem het hoofd te bieden, zet ManpowerGroup stevig in op de ontwikkeling van onze en jouw medewerkers. En we investeren in voorlichting van onze opdrachtgevers over de toekomst van de arbeidsmarkt.

Wat verklaart de mismatch?

“De mismatch op de arbeidsmarkt is er altijd geweest, maar groeit nu fors omdat de wereld hard aan het veranderen is.”, vertelt Wendy Freriks, branche director Publieke, financiële en zakelijke dienstverlening van ManpowerGroup. Ze verwacht dat bijna 45 procent van al het werk dat mensen vandaag de dag doen, met de huidige technologie kan worden geautomatiseerd. Toch verwacht twintig procent van de werkgevers een toename van het personeelsbestand. "Zo zal de behoefte aan medewerkers binnen de IT met 26 procent groeien”, geeft ze aan.

Vul het formulier in en download de geanimeerde Powerpoint met actuele informatie over de mismatch van talent. Je kunt deze op maat verwerken in je eigen presentatie

Download Powerpoint

De Nederlandse economie is op stoom. Bedrijven investeren flink. Ten opzichte van het eerste kwartaal zijn meer bedrijven op zoek naar nieuwe medewerkers, blijkt uit de Arbeidsmarkt Barometer (MEOS) van ManpowerGroup. De verwachting is echter dat het voor veel bedrijven steeds moeilijker wordt om de vacatures te vervullen, terwijl er op het oog toch voldoende kandidaten zijn. Een van de oorzaken is een mismatch van talent op de arbeidsmarkt. Hoe ga je daar als bedrijf mee om?

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken