Nederlandse werkgevers verwachten weer meer personeel aan te nemen

De werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers is in het tweede kwartaal van 2020 licht gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020. Het werkgelegenheidscijfer komt dit kwartaal uit op +12%. Dit cijfer illustreert het positieve voornemen van werkgevers om medewerkers aan te nemen. Dit kwartaal is de analyse en weging van data aangepast en geactualiseerd.

Opvallende stijging zichtbaar bij werkgevers in de groot- en detailhandel

Er is een opvallende stijging zichtbaar bij zowel hotels & restaurants als in de groothandel & detailhandel. De bouwsector blijft het meest optimistisch van alle sectoren. De sector financiële-& zakelijke dienstverlening is de enige sector waar een daling zichtbaar is ten opzichte van vorig kwartaal.

Meer weten over de Nederlandse verwachtingen?

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken