E-book – Is jouw organisatie op tijd klaar voor de skills revolution?

Digitalisering heeft de komende twee jaar een flinke impact op organisaties. Bijna 45 procent van al het werk dat mensen vandaag de dag doen, kan met de huidige technologie geautomatiseerd worden. De behoefte aan medewerkers binnen de IT zal met 26 procent groeien. Van de banen die Generatie Z straks vervult, bestaat 65 procent nu nog niet eens. Hoe bereid je je als werkgever voor op de toekomst?

Onderzoeksresultaten gebundeld in e-book

Al deze cijfers komen uit een onderzoek dat ManpowerGroup uitvoerde onder 18.000 werkgevers in 43 landen. We benaderden deze werkgevers met vragen als: welke impact heeft technologie de komende twee jaar op jouw bedrijf? En hoe verzeker je je ervan dat medewerkers beschikken over de juiste vaardigheden? De resultaten uit dit onderzoek hebben we gebundeld in het e-book ‘De Skills Revolution’. Met de skills revolution bedoelen we dat we voorbereid moeten zijn op het ontstaan van nieuwe banen en nieuwe vaardigheden.

Test: is jouw organisatie klaar voor de skills revolution?

Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat de skills revolution vraagt om een nieuwe mindset. Als organisatie moeten we investeren in kennis en vaardigheden van onze werknemers, zodat we hen én de organisatie veerkrachtiger maken.

In hoeverre zijn de medewerkers in jouw organisatie in staat om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen? Met de zogenaamde Learnability Quotient-test kunnen zij onderzoeken in welke mate zij over de vaardigheden beschikken om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden en uitdagingen gedurende hun loopbaan.

Doe de test

"Het tempo waarin digitalisering plaatsvindt kunnen we niet beïnvloeden. De kennis en vaardigheden van onze werknemers wél."
Jonas Prising, CEO ManpowerGroup

Lees meer uit de skills revolution serie!

Door continu onderzoek te doen, kunnen we onze onderzoeksresultaten steeds meer verrijken. Dit e-book maakt deel uit van een reeks publicaties rondom het thema digitalisering en het ontstaan van nieuwe banen en vaardigheden.

Bekijk meer uit de skills revolution serie

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken