De logistieke arbeidsmarkt in feiten en cijfers


Download rapport

In de logistieke sector is veel vraag naar personeel voor diverse functies in magazijnen en distributiecentra. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vacatures voor magazijnmedewerker, orderpicker, loodsmedewerker, bijrijder, productiemedewerker, verhuizer, warehousemedewerker, aanpakker en lader/losser. Met zo’n 40.000 vacatures in het eerste kwartaal van 2018 op het gebied van transport en opslag is Noord-Brabant Nederlands grootste logistieke provincie. Maar hoe groot is het aantal vacatures in de gehele logistieke sector eigenlijk? Hoe actief wordt er gezocht naar een baan? En wat zoeken potentiële werknemers in een nieuwe baan? 

In het rapport ‘Transport en opslag in de logistieke sector’ zetten we de meest in het oog springende feiten en cijfers over de logstieke arbeidsmarkt voor je op een rij. We doen dit aan de hand van de belangrijkste statistieken uit de zes grootste logistieke hotspots van Nederland van 2018: West-Brabant, Tilburg-Waalwijk, Venlo-Venray, Rivierenland, Utrecht en de regio Schiphol.

In het rapport vind je interessante feiten en cijfers over:

   • De meeste gewaardeerde arbeidsvoorwaarden volgens werkzoekenden
   • Pullfactoren: de belangrijkste overwegingen voor een eventuele overstap naar een nieuwe werkgever
   • Hoe lang het duurt voordat vacatures worden ingevuld
   • Het aantal vacatures per provincie + het schaarste-niveau per provincie
   • Tips voor je eigen wervingsproces

Wat zijn logistieke hotspots?

Logistieke hotspots zijn de regio’s die volgens een panel van 27 experts het hoogst scoren op een zestal criteria. Het gaat daarbij om de beschikbaarheid van geschikt personeel, voldoende bouwgrond, geschikte panden en medewerking van de overheid. Ook de motivatie van medewerkers, de infrastructuur en bereikbaarheid zijn punten waarop de logistieke regio’s worden beoordeeld.

De logistieke arbeidsmarkt in feiten en cijfers

Download nu het rapport met daarin de belangrijkste inzichten uit de zes grootste logistieke hotspots van Nederland.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken