ManpowerGroup op het world economic forum

wef

Van 20 tot 23 januari 2016 vindt in Davos (Zwitserland) het 46ste World Economic Forum plaats. Deze bijeenkomst is een publiek-private samenwerking waarbij bedrijven en overheden zich samen inzetten voor een betere wereld. ManpowerGroup is strategisch partner van het World Economic Forum. Als wereldwijde organisatie bieden we unieke inzichten in de veranderende wereld van werk. Technologische ontwikkelingen, demografische verschuivingen en politieke veranderingen hebben vergaande maatschappelijke en economische gevolgen.

Elk jaar komen de partners van het WE Forum samen in Zwitserland. Deze bijeenkomst is de belangrijkste gelegenheid waarop politieke én zakelijke leiders elkaar treffen om wereldwijde, regionale en branche-ontwikkelingen te signaleren en bespreken. Zij delen inzichten en innovaties op het gebied van economie, gendergelijkheid, arbeidsmarktontwikkelingen, gezondheid, landbouw, technologie en tal van andere onderwerpen.

VERANDERING DOOR SAMENWERKING

Het forum is in 1971 als stichting opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Genève. Het is onafhankelijk en onpartijdig. De partners zijn bedrijven (nationaal en internationaal) uit de publieke en private sector, en academische instellingen. Op het WE Forum komen mensen uit alle lagen van de bevolking bij elkaar. Samen hebben zij niet alleen de drive, maar ook de invloed om een positieve verandering in gang te zetten.

Dit jaar is een belangrijk thema de vierde industriële revolutie. Door technologische ontwikkelingen zal de wereld zoals wij die kennen, en de manier waarop we met elkaar omgaan, fundamenteel veranderen. Dit gebeurt nu al op grote schaal en de uiteindelijke impact is nog moeilijk in te schatten. Eén ding is duidelijk: we willen goed voorbereid zijn op wat gaat komen. Om dat te realiseren is de samenwerking tussen wereldleiders niet alleen gewenst, maar zelfs zeer noodzakelijk.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken