ManpowerGroup ondertekent convenant werk en kanker

Ondertekening Convenant Kanker en Werk

Vrijdag 2 juni hebben ABN AMRO, Akzo Nobel, Deloitte, Inalfa, Johnson & Johnson, PON, PostNL, de Volksbank en ManpowerGroup tijdens een ceremoniële bijeenkomst het Convenant Werk en Kanker ondertekend. Dit convenant helpt mensen die hersteld zijn van kanker bij hun terugkeer naar volwaardig werk.

Het convenant ‘Werk en Kanker’ is een initiatief van de Social Enterprise oPuce. oPuce helpt mensen die zijn hersteld van kanker bij hun terugkeer naar volwaardig werk. oPuce heeft een ‘Genezenverklaring’ ontwikkeld, waarin kan worden vastgelegd dat er voor een persoon die kanker heeft gehad geen verhoogd medisch risico meer aanwezig is. Oncologen kunnen deze verklaring afgeven in overeenstemming met de geldende oncologische richtlijnen. In het convenant Werk en Kanker verklaren de bedrijven zich bereid om: sollicitanten die in het bezit zijn van een Genezenverklaring gelijke kansen te (blijven) bieden als sollicitanten die geen kanker hebben gehad en zich in te zetten voor een gelijke behandeling op de werkvloer voor werknemers die kanker hebben of hebben gehad.

Lees meer over het convenant.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken