Gemeente en bedrijven werken samen om vluchtelingen aan werk te helpen

De Amsterdamse aanpak: zo wordt deze nieuwe werkwijze ook wel genoemd. Vluchtelingen die weten dat ze in Amsterdam gaan wonen, worden al vanuit het asielzoekerscentrum geholpen om sneller naar een baan en/of opleiding begeleid te worden. Dat is de afspraak die de gemeente Amsterdam en een groot aantal bedrijven, waaronder ManpowerGroup, onlangs maakte in het convenant The Next Step.

ManpowerGroup ziet het belang van werk voor iedereen in: werk versnelt de inburgering.  Daarom kiezen we ervoor vluchtelingen hierbij te helpen. De gemeente Amsterdam is een pilot gestart waarbij in eerste instantie negentig mensen begeleid worden. Manpower heeft van de gemeente de opdracht gekregen om deze begeleiding naar werk of opleiding te bieden. Later dit jaar wordt het project uitgebreid naar vijfhonderd mensen.

TALENT

Als eerste stap wordt een assessment afgenomen. Vervolgens voeren consultants van Manpower een nagesprek met de vluchtelingen van waaruit een individueel plan van aanpak volgt. Daarna gaan we samen met de kandidaten aan de slag: wat zijn hun talenten en competenties, en welke concrete arbeidskansen kunnen we daaraan koppelen? Of welke opleiding is passend om de kandidaat de juiste kennis en vaardigheden bij te brengen?

AAN DE SLAG

De Amsterdamse wethouder Kajsa Ollongren (economie, D66) is vanuit haar portfolio nauw betrokken bij het project: ‘Uiteindelijk vindt denk ik iedereen dat mensen die hier blijven snel aan de slag moeten. Een baan is de beste inburgering.’ Ook José Brenninkmeijer, commercieel en operationeel directeur van ManpowerGroup Nederland, ziet hierin mooie kansen: ‘Werk zorgt ervoor dat mensen zich betrokken voelen bij de maatschappij. Het past volledig in ons DNA om mensen hierin te begeleiden.

Bekijk hoe ManpowerGroup werk maakt van MVO

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken