Beyond: meer logistiek geschoold personeel

“De overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven werken in beyond samen om de sector te laten groeien en talenten aan het werk te krijgen.”

Talenten aan het werk

De Beer benadrukt het belang van beyond voor de regio: “De medisch-logistieke branche in Limburg groeit hard. De regio is namelijk aantrekkelijk voor deze branche: dankzij de aanwezigheid van meerdere luchthavens kunnen de producten snel worden getransporteerd. Helaas is het lastig om genoeg geschoold personeel te vinden. De overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven werken in beyond samen om de sector te laten groeien en talenten aan het werk te krijgen.”

De medische logistiek groeit hard in Limburg. Medtronic, DocMorris, Boston Scientific en Abbott Vascular; het zijn toonaangevende bedrijven in de sector. Alle vier kampen ze met een tekort aan geschoold personeel. Voor een oplossing hebben ze hun krachten gebundeld met onderwijsinstanties, overheden en de uitzendbranche in het project beyond.

Martin de Beer, wethouder van de gemeente Heerlen met onder meer de portefeuille Arbeidsmarkt, is nauw betrokken bij het project: “Met beyond geven we mensen de mogelijkheid om zich te ontplooien. Het is een mooi streven om passend werk te vinden voor talenten die eerder geen kans kregen.”

MBO-diploma’s behaald

In het project begeleidt Manpower mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar logistiek werk; het betreft kandidaten die nog niet beschikken over het juiste diploma. In het werk doen ze de benodigde werknemersvaardigheden op. Daarnaast krijgen ze de unieke gelegenheid een MBO-opleiding te volgen tijdens hun nieuwe baan. Een duurzame investering. Inmiddels hebben al 170 van de 230 kandidaten hun MBO-diploma behaald.

 

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken