Er ligt goud op de werkvloer – 10 tips voor sociale innovatie

In het onlangs verschenen witboek ‘Wie het weet, mag het zeggen: Sociale innovatie in de logistiek’ vindt u nuttige tips om te beginnen met sociale innovatie. Er ligt goud op de werkvloer, want wie kan nu beter vertellen hoe werk het beste kan worden ingericht, dan de mensen die het werk doen?

Sociale innovatie heeft alles te maken met het creëren van duurzame kansen op de arbeidsmarkt. Niet alleen in de logistiek, maar in alle sectoren. In dit artikel verzamelen we de belangrijkste punten uit het witboek.

 

De definitie van sociale innovatie die we hanteren is: ‘Een vernieuwing in de arbeidsorganisatie en in arbeidsrelaties die leidt tot betere prestaties van de organisatie en ontplooiing van talenten.’

RONDETAFELGESPREK

Hoofdrolspelers uit de logistieke sector en sociale-innovatiedeskundigen gingen met elkaar in discussie over het onderwerp. We zetten een aantal interessante uitspraken voor u op een rijtje:

Soc_cropped

IN DE PRAKTIJK

Bas Kooy, directeur van Bas Kooy Transport, benadrukt dat de nieuwe generatie werknemers anders aankijkt tegen de transportsector. Ze willen meedenken. Kooy besteedt veel tijd aan het aannemen van nieuw  personeel. Gerco Keijzer, chauffeur, waardeert met name de vrijheid die hij krijgt bij het uitvoeren van zijn werk en merkt op dat de sfeer hierdoor goed is en er niemand loopt te zeuren.

Lees de succesverhalen van Bas Kooy Transport, DHL en Mooy Logistics in het witboek.

TIPS EN ADVIEZEN

 1. Verander (zo nodig) uw managementstijl

 2. Begin klein

 3. Organiseer ‘stand-ups’

 4. Wees zichtbaar

 5. Wees transparant

 6. Geef mensen meer vrijheid

 7. Stimuleer persoonlijke ontwikkeling

 8. Stimuleer informeel leren

 9. Benut latent talent

 10. Kies voor co-creatie

Wat is uw tip om aan de slag te gaan met sociale innovatie? We horen het graag!

Meer lezen over sociale innovatie

 • Lees het interview van Rianne van der Meer met Betsie Grube van Scania

 • U kunt natuurlijk ook het complete witboek downloaden als pdf.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken