Timothy schoolde zich om en kreeg direct werk in de IT

Hoewel hij nog veel te leren had, kon hij wel al een beetje programmeren. Timothy Tjen A Looi (26) volgde de BSSA-opleiding tot webdeveloper. Na het afronden van deze opleiding kon hij er meteen zijn werk van maken. “Die opleiding heeft me klaargestoomd voor de IT-branche.”

Sinds de opleiding werkt Timothy bij Healthy Workers: een startup-bedrijf dat zorgt voor de ideale werkomgeving voor bedrijven. De start-up verzamelt daarvoor informatie over bijvoorbeeld luchtkwaliteit en het welzijn van werknemers, door middel van een app, sensoren en personeelsonderzoek. Timothy is als full stack webdeveloper vooral verantwoordelijk voor de app: “Mijn taak is om ervoor te zorgen dat deze goed werkt.”

Overkoepelende functie

En deze taak uit zich op verschillende manieren. Timothy: “Als full stack webdeveloper heb ik te maken met alle facetten van een website of een applicatie: hoe het eruit ziet, hoe het werkt, welke data er binnenkomt en hoe veilig en bereikbaar het is. Het is een overkoepelende functie en ik werk veel samen met anderen. Zo ook bij Healthy Workers.”

Niet zelfverzekerd

Maar voordat Timothy dit werk deed, deed hij heel wat anders: na het volgen van verschillende bedrijfskunde-opleidingen had hij een escape room met vrienden. “Hier had ik allerlei taken, en ik hield me ook al bezig met de website. Na een aantal jaar was ik toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Ik besloot me om te scholen en zo écht goed te worden in programmeren.” Zo belandde Timothy bij de BSSA-opleiding, wat voor hem een stok achter de deur was. “Ik kon al wel een beetje programmeren, maar ik was niet zelfverzekerd genoeg om er werk in te zoeken.”

Bemoedigende leraar

Timothy volgde de opleiding tot full stack webdeveloper, de functie die hij nu ook heeft. Het eerste deel van de opleiding bestaat uit drie maanden les. “Ik leerde op de opleiding programmeertaal te begrijpen en hoe je deze taal moet toepassen. Het was heel fijn dat de cursus in een fysieke klas werd gegeven: ik kon vragen stellen aan de leraar en zat tussen andere hardwerkende leerlingen.” Omdat Timothy al wat ervaring had, mocht hij van de docent zijn eigen tempo aanhouden. “Mijn leraar was heel bemoedigend, echt een toffe vent.” Na het lesgedeelte volgde een stage bij een startup-bedrijf, waar Timothy meteen kon blijven werken.

Direct beginnen

Timothy vindt het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen. “Nieuwe dingen leren is het leukste wat er is. Als webdeveloper heb je die kans gelukkig altijd, want de technologische ontwikkelingen gaan hard.” Een IT-opleiding is volgens hem dan ook een slimme keuze. “Er is veel vraag naar IT-ers. De BSSA-opleiding zorgt ervoor dat je wordt klaargestoomd voor de branche en direct aan de slag kan.”

Over de BSSA

De BSSA geeft gedreven jongeren de kans zich te ontwikkelen in de IT. Met succes: zo’n 96% van de leerlingen heeft de BSSA afgemaakt en het overgrote deel heeft inmiddels werk. Sjarlet Ingelse, coördinator van de school vanuit Experis: “Het mooie aan de BSSA is dat de leerlingen al tijdens de opleiding in contact komen met IT-bedrijven. De leerlingen kunnen daardoor de branche en bedrijfscultuur leren kennen, terwijl de bedrijven hun potentiële werknemers ontmoeten.”

Interesse in de BSSA?

Tijdens de BSSA TalentSpot op 7 februari presenteert een groep Fullstack webdeveloper studenten aan potentiële opdrachtgevers de cases of projecten waar zij tijdens de opleiding aan hebben gewerkt aan potentiële opdrachtgevers. Dit om tot een mogelijke (toekomstige) samenwerking te komen. Wil je hier bij aanwezig zijn, of wil je meer informatie over de BSSA? Neem dan contact met ons op.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken