Sollicitatietips

Vind jij solliciteren spannend en kun je wel wat extra tips gebruiken? Of wil je jezelf gewoon graag goed voorbereiden? Dan hebben wij handige tips&tricks van recruiters voor jou! Want laten we eerlijk zijn, wie weet er nu beter waar recruiters op letten bij een sollicitatie dan recruiters zelf?

 

Tips van recruiters

Waar let jij nou écht op tijdens een sollicitatiegesprek?
Wij vroegen het onze collega's van Experis!


Goed uit de verf komen in een gesprek, hoe doe je dat?


Ben je goed voorbereid? Heb je zelfreflectie? Daar kijk ik naar! Bovendien vind ik drive en motivatie belangrijk. Last but not least: de presentatie! Je houding bepaalt grotendeels hoe je overkomt.

Koray Kilinc, Corporate Recruiter Talent Solutions

Ik let vooral op de motivatie en ambitie van kandidaten! Het is ook goed als je benoemt wat je belangrijk vindt in een baan, zo kunnen jij én je potentiële werkgever goed kijken of er een match is en weet je zeker dat jullie op een lijn zitten.

Johra Neervoort, Corporate Recruiter Jefferson Wells

Enthousiasme en drive, daar kijk ik het meest naar. Ervaring is zeker handig, maar het is voor de meeste rollen niet per se nodig, als jij écht een goede drive hebt dan geloof ik dat je er kunt komen!

Chiara van Waveren, Corporate Recruiter Experis IT Professionals & Experis Academy

Het is afhankelijk van de rol, maar aangezien ik vaak voor salesrollen werf kijk ik meestal naar of je ambitieus, leergierig en commercieel bent! Het helpt daarnaast ook zeker als je sociaal en spontaan overkomt.

Lex van Zalingen, Corporate Recruiter Manpower

Motivatie is belangrijk, daarnaast let ik op reflectief vermogen en enthousiasme. Ik vind het altijd een grote plus als je vragen stelt, daarmee laat je zien dat je écht interesse toont!

Ola Kareem, Senior Corporate Recruiter ManpowerGroup

Wat ik persoonlijk het állerbelangrijkst vind is motivatie en leergierigheid. Als jij de wil en de drive hebt, leren wij je de rest!

Fabiënne Verdoes, Corporate Recruiter Experis IT Professionals

 
 

Het sollicitatieproces

Benieuwd hoe ons sollicitatieproces eruit ziet?

Nadat jij gereageerd hebt op een functie kun jij rekenen op het volgende

2
1

Intake

Één van onze recruiters belt jou om te kijken of er een match is met de functie. We nemen deze met je door en vertellen je wat meer over onze organisatie, zodat je precies weet waar je aan toe bent. We stellen jou ook wat vragen: waarom heb je juist op deze functie gesolliciteerd bijvoorbeeld?
3
2

Assessment

Je krijgt een kort assessment toegestuurd in de vorm van een game en wat vragen over jouw persoonlijkheid. Geen stress, dit is niet heel spannend! We achterhalen hiermee wie jij bent en wat je kunt. Door in te zoomen op jouw skills en competenties kunnen we goed bepalen of jij bij ons past én kunnen we je straks helpen jezelf verder te ontwikkelen.
4
3

1e (en eventueel 2e) gesprek

Lekker bezig, jij mag op gesprek! Is er een match met de manager en het team? Sluit de functie inhoudelijk goed aan? En misschien wel het allerbelangrijkst: wat is jouw motivatie? Bereid je goed voor op dit gesprek, dit is jouw kans om te laten zien waarom jij de perfecte kandidaat bent voor de functie!
5
4

Aanbieding

Gefeliciteerd! Jij krijg een aanbieding van ons. Het lijkt ons heel leuk als je onze organisatie komt versterken en wij kijken er naar uit om jou als collega te verwelkomen.

Download gratis onze Tips&Tricks

Zeker weten dat je goed voorbereid bent tijdens je volgende sollicitatie? Wij hebben een handig document gemaakt waar álles in staat wat je weten moet vóór je sollicitatie. Download de gids gratis en zie niks over het hoofd bij jouw gesprek!


Kom maar door!


Meer tips voor jou