Statushouders plaatsen waterabsorberende blokken bij Brouwerij Lindeboom

Drainblocks bieden oplossing tegen groeiend aantal hoosbuien.

Neer, 22 november 2018 – Een groep statushouders heeft vandaag Drainblocks geïnstalleerd bij Lindeboom brouwerij in Neer. Deze waterabsorberende blokken vervangen een gedeelte van de riolering van de brouwerij en bieden een oplossing tegen de steeds vaker voorkomende zware regenval in de regio. Het project is een initiatief van ManpowerGroup en Drainblock en wordt gesubsidieerd door de gemeente Leudal.

Drainblocks zijn gemaakt van honderd procent natuurlijk materiaal en zuigen overtollig regenwater op als een spons. Bij droogte geven ze het water automatisch weer af. Leudal is een van de eerste Nederlandse gemeentes die deze innovatieve oplossing implementeert.

“De gevolgen van klimaatverandering zijn duidelijk merkbaar in onze regio”, zegt Martijn Beterams van de gemeente Leudal. “Als gemeente is het onze taak om daar iets aan te doen. Wij werken daarom graag samen met bedrijven die innovatieve oplossingen bieden, zoals Drainblock.”

Paul Joosten, algemeen directeur van Lindeboom Bierbrouwerij, voegt toe: “Bij Lindeboom verduurzamen we op verschillende manieren. Zo hebben we een brouwzaal met warmteterugwinning en komen er zonnepanelen op de daken. De Drainblocks zijn niet alleen een mooie aanvulling hierop, ze bieden ook nog eens een antwoord op de groeiende wateroverlast door klimaatverandering.”

“Dat juist vluchtelingen dit project uitvoeren, maakt het bijzonder”, zegt Rob Niesen van ManpowerGroup: “Wij helpen mensen die naar Nederland zijn gevlucht, door hen op verschillende manieren werkervaring op te laten doen. Dit soort innovatieve projecten die bijdragen aan een duurzame toekomst voor de regio, horen daar ook bij.”

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken