ManpowerGroup sluit zich aan bij Tent Partnership for Refugees

Hamdi Ulukaya, founder of Chobani Joghurt, visits with his Tent Foundation refugee supporters in Jordan: Jerash Factory, Al-Tajamouat Industrial Estate; Sahab, Amman

Europees samenwerkingsverband helpt vluchtelingen bij duurzame carrièremogelijkheden

Diemen, 1 oktober 2018 – ManpowerGroup is per direct onderdeel geworden van het Tent Partnership for Refugees (Tent). Als onderdeel van de samenwerking zal ManpowerGroup haar kernactiviteiten inzetten om zoveel mogelijk vluchtelingen te verbinden aan duurzame carrièrekansen. De hr-specialist doet dit door vluchtelingen voor te bereiden op (duurzaam) werk en ze door middel van onderwijs, cursussen en trainingen te up- en reskillen. Het samenwerkingsverband richt zich in eerste instantie op het Verenigd Koninkrijk en Nederland, met een verwachte uitbreiding naar Duitsland en Scandinavië in 2019.

Uit het eerder afgenomen ManpowerGroup Talent Shortage Survey blijkt dat 45 procent van alle werkgevers wereldwijd moeite heeft het juiste talent te vinden voor hun openstaande vacatures. “Bij ManpowerGroup proberen wij leidinggevenden en hr- verantwoordelijken bewust te maken van het onbenutte potentieel van vluchtelingen”, zegt Jeffrey van Meerkerk, Director Strategic Relations en Sustainability bij ManpowerGroup. “Tent is een belangrijk internationaal samenwerkingsverband van bedrijven dat de levensomstandigheden van meer dan 25 miljoen vluchtelingen wereldwijd wil verbeteren. Het netwerk van Tent stelt ons in staat de voordelen van een (meer) divers personeelsbeleid op een strategisch niveau te bespreken, in boardrooms door heel Europa.”

Duurzame carrières
In de eerste helft van 2018 heeft ManpowerGroup in Nederland al 250 vluchtelingen verbonden aan een duurzame baan. Van Meerkerk: “Door zoveel mogelijk gebruik te maken van elkaars kennis en expertise, verwachten wij samen met Tent nog meer vluchtelingen te kunnen verbinden aan de waardigheid van werk en daarmee een duurzame toekomst. Daarnaast zetten we ons in voor een geïntegreerde en inclusieve arbeidsmarkt”. Hélène van Melle, Director of European Partnerships bij Tent, voegt toe: “De private sector neemt een unieke positie in bij de oplossing van de wereldwijde vluchtelingencrisis. Het is daarom dat Tent bedrijven mobiliseert om vluchtelingen te helpen. We zijn blij dat ManpowerGroup vanaf vandaag onderdeel uitmaakt van ons samenwerkingsverband. Samen gaan we nog meer vluchtelingen verbinden aan duurzame carrièrekansen.”

Ontwikkelingsdoelen
Eerder bevestigde ManpowerGroup al haar toewijding aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De vier doelen waarop ManpowerGroup de grootste impact heeft zijn: Kwaliteitsonderwijs (doel 4), Gendergelijkheid (doel 5), Waardig werk en Economische Groei (doel 8) en Ongelijkheid Verminderen (doel 10).

Over Tent Partnership for Refugees (Tent)
Het Tent Partnership for Refugees mobiliseert de private sector om de levensomstandigheden van de meer dan 25 miljoen gedwongen vluchtelingen wereldwijd te verbeteren. Het samenwerkingsverband omhelst nu meer dan 100 bedrijven die vluchtelingen ondersteunen in 34 landen. Tent is opgericht door Hamdi Ulukaya, CEO, voorzitter en oprichter van Chobani (een één miljard dollar Grieks yoghurt bedrijf in de Verenigde Staten) vanuit de gedachte dat de private sector een unieke positie heeft en kan bijdragen aan het oplossen van de vluchtelingencrisis. Dankzij zijn inzet op dit gebied en meerdere zakelijke innovaties, noemde TIME magazine Ulukaya een van de honderd meest invloedrijke personen ter wereld.

Lees hier over Tent.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken