Manpower helpt ruim 300 logistieke werknemers aan baan in Eindhoven, Heerlen en Venray

CEVA Logistics en Manpower werven onder andere statushouders en kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt

20 december 2017 – Manpower en CEVA Logistics verlengen hun samenwerking met drie jaar. Manpower zet zich onder andere in als het gaat om de werving en selectie van medewerkers voor de logistieke organisatie en wil werknemers werven en/of opleiden tot logistiek medewerker. Ook bemiddelt Manpower bij de inzet van statushouders en kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt voor functies bij CEVA.

Sinds 2015 is Manpower al HR-partner van CEVA Logistics. Die samenwerking is verder verlengd en geïntensiveerd. Naast werving en selectie biedt Manpower samen met CEVA kandidaten die geen ervaring in de logistiek hebben kansen om zich op dit vlak te ontwikkelen. Ze worden intern opgeleid en hebben de mogelijkheid ervaring op te doen in de sector. Dit gebeurt via de Manpower Logistic Academy. Het opleidingscentrum in Eindhoven leidt cursisten in vijf dagen op tot logistiek specialist voor het besturen van rollend materieel (heftruck, reachtruck en EPT).

Aansluiting op gevraagd profiel
De logistieke sector groeit in hoog tempo en dat geldt ook voor CEVA Logistics. Laut van de Sanden van Manpower: “Dagelijks zijn we op zoek naar tientallen medewerkers met een logistiek profiel. Dat vereist dat we ook nieuwe bronnen van talent aanboren, denk hierbij aan statushouders of aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door deze kandidaten zelf op te leiden sluiten hun vaardigheden goed aan op het gevraagde profiel van logistieke medewerkers.”

Bijdragen aan maatschappij
Mireille Wichgers, Manager HR Benelux bij CEVA Logistics: “De logistieke branche is een dynamische omgeving, waarin wij veel vragen van onze partner Manpower wat betreft het vervullen van logistieke functies. Ook het intensief begeleiden en opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, helpt onze organisatie verder groeien in allerlei opzichten. CEVA Logistics draagt hierdoor ook een steentje bij aan de maatschappij, wat weer bijdraagt aan onze waarden.”

Over CEVA
CEVA Logistics is een van de grootste logistiek dienstverleners ter wereld. Zij beschikken over 28 vestigingen in de Benelux en ongeveer 3.500 medewerkers. Wereldwijd is CEVA Logistics in ruim 170 landen gevestigd met meer dan 40.000 medewerkers. De kracht van dit bedrijf zit in het talent van haar mensen: samen willen ze zich elke dag verbeteren. Binnen CEVA Logistics is veel ruimte voor ideeën en genoeg kansen om te groeien. How far do you want to go? Voor meer informatie kijk op: www.cevalogistics.careers.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken