Bekijk hieronder de veelgestelde vragen

Ben je dringend op zoek naar personeel voor een succesvol vast dienstverband? ManpowerGroup helpt bij de werving en selectie van passend talent. Met ons uitgebreide netwerk, onze specifieke kennis van de lokale arbeidsmarkt en jarenlange ervaring zorgen we voor snelle en duurzame matches. Wij hebben een team van specialisten dat voor je klaar staat en met je meedenkt.

Hoe verloopt het proces van werving en selectie bij ManpowerGroup?

Stap 1.

Kennismaking tussen de consultant en de opdrachtgever; wat zijn de uitdagingen waar de organisatie voor staat, welke vacature staat er open en welke vacaturetekst hoort daarbij? Wat is het profiel van de ideale kandidaat, hoe ziet de doelgroep eruit, wat is - volgens de ManpowerGroup ArbeidsmarktScan - de kans om binnen de gewenste tijd een geschikte kandidaat te vinden én hoe maken we deze kans zo groot mogelijk?

Stap 2.

 De vacature wordt gepubliceerd in onze online kanalen, social media en communities en de eerste search onder (latent) werkzoekenden wordt uitgevoerd. We maken daarbij gebruik van zowel ons eigen uitgebreide netwerk als externe jobboards en communities.

Stap 3.

Op basis van harde én zachte criteria worden de kandidaten geselecteerd die worden voorgesteld aan de opdrachtgever.

Stap 4.

De kandidaat en opdrachtgever worden voorbereid op het sollicitatiegesprek en ontmoeten elkaar. Hierna wordt de feedback van beiden besproken.

Stap 5.

Is er een match? Dan worden vervolggesprekken en eventuele assessments ingepland. Ook bespreken we de arbeidsvoorwaarden en geven we advies over het contract. Is de match volledig, dan doet de W&S consultant het aanbod aan de kandidaat en volgt de ondertekening.

Stap 6.

De kandidaat gaat van start! Een week na de start en enkele dagen voor afloop van de proeftijd wordt zijn of haar inzet geëvalueerd. Meteen bij plaatsing maakt de kandidaat kennis met Studytube. Hiermee heeft hij of zij toegang tot ruim 140 online trainingen en opleidingen die helpen om je te blijven ontwikkelen.

Waarom zou ik kiezen voor ManpowerGroup?

Op snelle en effectieve wijze vinden wij de kandidaat met juist die competenties die je helpt je doelstellingen te bereiken. Bij ManpowerGroup heb je als onze klant snel toegang tot alle mogelijke HR-oplossingen en toptalenten.

Wat kost werving en selectie via ManpowerGroup?

Onze werving- en selectiekosten berekenen wij op basis van een eenmalige fee. Daarbij hanteren we het principe ‘no cure, no pay’. Toch niet tevreden over een kandidaat tijdens de proeftijd? Of verlaat de kandidaat de organisatie en is dit te wijten is aan de werving en selectie? Dan vinden wij kosteloos een nieuwe kandidaat.

Waarom geeft ManpowerGroup 100% garantie op een goede match?

We doorlopen een zorgvuldig proces, waarin alle componenten die een match succesvol maken volop aandacht krijgen. Het komt zelden voor dat in de proeftijd blijkt dat de kandidaat toch niet geschikt is voor de rol binnen het bedrijf. Daarom durven wij 100% garantie te geven en zoeken wij in dat geval kosteloos een nieuwe kandidaat. Lukt het ons niet om binnen vier weken een nieuwe kandidaat aan te dragen, dan betalen wij 50% terug van de betaalde fee.