Manpower helpt tweehonderd twentse uitkeringsgerechtigden aan duurzame baan

Meer zekerheid voor flexibele arbeidskrachten door middel van strategische samenwerking

Amsterdam, 14 september 2017 – Vandaag tekenen Manpower en de Twentse overheid een samenwerkingsovereenkomst waarbij Manpower de detachering, uitzenddiensten en payroll-activiteiten van de Twentse overheid gaat verzorgen. Als Social Return On Investment (SROI) is er in het contract afgesproken dat Manpower de komende jaren tweehonderd uitkeringsgerechtigden woonachtig in veertien Twentse gemeentes aan een duurzame baan gaat helpen. Daarnaast biedt het uitzendbureau 24 uitkeringsgerechtigden een werkervaringsplek aan binnen de eigen organisatie.

De samenwerking bestaat uit het leveren van uitzenddiensten op mbo- en hbo-niveau binnen de gemeente-instellingen. “Er loopt veel potentieel talent rond in onze gemeentes,” zegt Gertjan Rozendom, gemeentesecretaris van de gemeente Borne en coördinerend gemeentesecretaris Twentse Kracht (P&O-samenwerking Twentse gemeenten). “In Manpower hebben wij de partner gevonden die ons kan bijstaan bij het vinden en inzetten van deze talenten, bijvoorbeeld door hen voor een specifieke baan bijscholing te bieden.” Het contract wordt voor drie jaar afgesloten, met de optie om een jaar te verlengen. Jaarlijks moeten er minimaal vijftig uitkeringsgerechtigden worden geplaatst.

De aanpak
Manpower kijkt naar schaarse profielen in de arbeidsmarkt en gaat samen met de gemeentes en het UWV op zoek naar werkzoekenden die deze functie mogelijk kunnen uitvoeren. Via loopbaanbegeleidingen, trainingen en opleidingen wordt de kandidaat klaargestoomd voor de functie. “De ervaring leert ons dat een persoonlijke benadering zorgt voor een bovengemiddelde motivatie en dat de kans op een baan een stuk hoger ligt, zegt Janneke Jager, Key Accountmanager Overheid bij Manpower. “Je moet niet alleen naar de ervaring van de kandidaat kijken, maar juist naar zijn potentie.”

Eerdere ervaring
Manpower heeft eerder projecten bij gemeentes uitgevoerd waarbij ze uitkeringsgerechtigden weer aan een baan hielpen. Een van deze opdrachtgevers is de gemeente Eindhoven, waarbij ze jaarlijks honderd duurzame bemiddelingen succesvol afronden. De herscholing door Manpower verloopt in samenwerking met erkende opleidingsinstituten. Praktijkopdrachten vormen de basis van deze opleiding, waaraan de bijbehorende theorie wordt gekoppeld. “Bij goed werkgeverschap horen loopbaanbegeleiding, training en opleiding”, zegt Jager. “Door middel van strategische samenwerking kunnen we de Twentse overheid van flexibele arbeidskrachten voorzien.”

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken