Vraag de ManpowerGroup Employment Outlook Survey aan

Al meer dan 60 jaar is de ManpowerGroup Employment Outlook Survey een internationaal erkende indicator voor toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

In dit onderzoek stellen we wereldwijd werkgevers slechts één vraag: “Hoe denkt u dat de totale werkgelegenheid op uw locatie gedurende de drie maanden zal veranderen ten opzichte van dit kwartaal?” De verkregen resultaten worden uitgesplitst naar landen, sectoren en regio’s en trekken wereldwijd de aandacht van economen, arbeidsmarktexperts en financiële analisten. Vraag de rapportages hieronder aan en blijf op de hoogte!

Q4 2022: 44 procent neemt meer personeel aan

Nog altijd is er op de Nederlandse arbeidsmarkt veel behoefte aan personeel. Zo zegt 44 procent van de Nederlandse werkgevers dat ze in het vierde kwartaal nieuwe medewerkers willen aannemen. Download hier de rapportage.

Q3 2022: Spanning op de arbeidsmarkt zet ook in Q3 door

De spanning op de arbeidsmarkt is voorlopig nog niet voorbij. Ook volgend kwartaal is helft van de Nederlandse werkgevers van plan om meer personeel aan te nemen. Vraag de rapportage hier aan.

Q2 2022: Ongekende stijging in vraag naar personeel vlakt af

Nederlandse werkgevers verwachten in het tweede kwartaal van dit jaar minder personeel aan te nemen dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Daarmee lijkt het erop dat de ongekende groei in vraag naar personeel langzaamaan stabiliseert. Vraag de rapportage hier aan.

Q1 2022: Opnieuw recordstijging in werkgelegenheid

Wereldwijd geven werkgevers voor het eerst sinds de uitbraak van de coronapandemie aan dat ze overal verwachten meer personeel aan te nemen. Het Nederlandse netto werkgelegenheidscijfer is nog nooit zo hoog geweest en komt dit kwartaal uit op +47%. Ter vergelijking: het percentage voor Q4 2021 lag op +40% en in Q3 2021 was dat nog +9%. Vraag de rapportage hier aan.