Vraag de ManpowerGroup Employment Outlook Survey aan

Al meer dan 50 jaar is de ManpowerGroup Employment Outlook Survey een internationaal erkende indicator voor toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

In dit onderzoek stellen we wereldwijd werkgevers slechts één vraag: “Hoe denkt u dat de totale werkgelegenheid op uw locatie gedurende de drie maanden zal veranderen ten opzichte van dit kwartaal?” De verkregen resultaten worden uitgesplitst naar landen, sectoren en regio’s en trekken wereldwijd de aandacht van economen, arbeidsmarktexperts en financiële analisten. Vraag de rapportages hieronder aan en blijf op de hoogte!

Nederlandse arbeidsmarkt kent grootste stijging werkgelegenheid sinds 2003

Het Nederlandse netto werkgelegenheidscijfer voor de laatste drie maanden van 2021 komt uit om maar liefst +40%. In alle sectoren wordt voor het laatste kwartaal van dit jaar een stijging verwacht ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar (Q4 2020). In vergelijking met Q3 2021, kent alleen de bouwsector een kleine krimp. Vraag de rapportage hier aan.

ManpowerGroup Employment Outlook Survey Q3

Optimisme in de arbeidsmarkt: stijging werkgelegenheid verwacht voor derde kwartaal van 2021

Het netto werkgelegenheidscijfer van +9% betekent een stijging van dertien procent ten opzichte van het derde kwartaal in 2020, het eerste kwartaal waarin de impact van COVID-19 op de arbeidsmarkt zichtbaar werd. In dezelfde periode van dat jaar kwam het werkgelegenheidscijfer namelijk uit op -3%. Download hier.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken