Arbeidsmarkt barometer (MEOS)

Al meer dan 50 jaar is de ManpowerGroup barometer, onder de naam “ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS)”, een internationaal erkende indicator voor toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

In dit onderzoek stellen we wereldwijd werkgevers slechts één vraag: “Hoe denkt u dat de totale werkgelegenheid op uw locatie gedurende de drie maanden zal veranderen ten opzichte van dit kwartaal?” De verkregen resultaten worden uitgesplitst naar landen, sectoren en regio’s en trekken wereldwijd de aandacht van economen, arbeidsmarktexperts en financiële analisten.

Werkgelegenheidsverwachting daalt in derde kwartaal

De werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers is in het derde kwartaal van 2018 met vier procentpunten gezakt ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Ondanks deze daling blijft het werkgelegenheidscijfer dit kwartaal positief (+6%) en illustreert dit het positieve voornemen van werkgevers om medewerkers aan te nemen. Ondanks dat acht van de negen economische sectoren nog een positief werkgelegenheidscijfer noteren, neemt in zes sectoren het optimisme onder werkgevers af. Dit lijkt een gevolg te zijn van de groeiende problemen die zij ondervinden bij de zoektocht naar de juiste kandidaten in een steeds krappere arbeidsmarkt.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken