Een organisatie leiden in het digitale tijdperk: Hoe doe je dat?

Het digitale tijdperk vraagt om verandering. Wat vroeger werkte, werkt nu niet meer. Voor toekomstgerichte organisaties die kansen willen benutten en concurrerend willen blijven, is een snelle digitale transformatie noodzakelijk. Maar hoe doe je dat eigenlijk: een organisatie leiden in het digitale tijdperk?

Investeren in digitalisering van essentieel belang

Organisaties die digitale transformatie omarmen, maken meer winst dan hun concurrenten en zien hun beurswaarde stijgen. Maar het digitale tijdperk vraagt ook om een andere vorm van leiderschap dan tot nu toe gebruikelijk was. En 90% van de HR-directeuren gelooft niet dat de organisatie beschikt over het leiderschapstalent dat nodig is om blijvend succes te bereiken.

Een bedrijfscultuur gericht op vernieuwing

Transformaties vragen om een bedrijfscultuur die gericht is op vernieuwing. Organisaties moeten openstaan voor verandering, gecalculeerde risico’s durven nemen en in staat zijn om snel te leren van fouten. Dat vereist een mentaliteitsverandering bij leiders, die de organisatie niet alleen nu soepel moeten laten functioneren, maar deze ook moeten voorbereiden op de toekomst. En dat vraagt om nieuwe competenties bij leiders, zoals de vaardigheid om talent tot bloei te laten komen, het leervermogen te vergroten, de performance te verbeteren en ondernemerschap aan te moedigen.

swirl1 categorie-it categorie-sales categorie-recruitment categorie-marketing categorie-management categorie-hr categorie-finance categorie-traineeships check-list checkbox-aan filteren-mobiel kalender-publicatiedatum oogje-bekeken pijltje-categorie-mobiel pijltje-inklap pin-locatie share-facebook share-googleplus share-linkedin share-mail share-twitter zoeken